Nyt it-system får Riget til at køre på lavere blus

Rigshospitalet har sat tempoet ned, mens det nye it-system rulles ud. Formand for overlægeråd mener aldrig, at Riget kommer op på 100 procent.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rigshospitalet skruer ned for antallet af patienter, mens man ruller et nyt it-system ud, og der går flere måneder før hospitalet igen arbejder på fuldt blus. 

quote Der er langt igen, og jeg tvivler på, at vi kommer helt op på, hvor vi var før. Medmindre vi får lavet om på de ting, som lægerne skal varetage i dagligdagen.

Formand for Rigshospitalets overlægeråd, Fin Biering-Sørensen

- Vi regner med, at der kommer til at gå tre til fire måneder, før vi er tilbage til normal drift. Som det ser ud nu, kører vi på 75 procent, og bevæger os op mod 100 procent, siger hospitalsdirektør, Per Christiansen til TV 2 Lorry. 

Men formand for Rigshospitalets overlægeråd, Fin Biering-Sørensen, tvivler på, at hospitalet nogensinde får skruet op for det gamle tempo. 

- Der er langt igen, og jeg tvivler på, at vi kommer helt op på, hvor vi var før. Medmindre vi får lavet om på de ting, som lægerne skal varetage i dagligdagen, siger han til DR København.

Han mener, problemet er, at lægerne har overtaget flere opgaver fra sygeplejersker og lægesekretærer. Eksempelvis skal lægerne selv skrive journaler og bestille forskellige prøver igennem it-systemet. 

Og det betyder, at man ikke kan nå de samme patienter som før. 

Direktør: - Vi når det

Men Per Christiansen er ikke bekymret.

- Min sikre overbevisning er, at vi når den aktivitet, som vi budgetmæssigt skal nå i 2016. Så kan det godt være, at vi ikke kører på 100 procent i starten af 2017, men det kan vi indhente i resten af året, siger han. 

Han tilkendegiver, at flere arbejdsgrupper har fået nye arbejdsopgaver, men der skal bare læring til, før man når op i samme gamle tempo: 

- Der er ikke noget at sige til, at vi ikke er på 100 procent, når man får et helt nyt system. Flere har fået nye arbejdsgange, og mange personalegrupper, skal udføre opgaver, som de ikke hidtil har udført. Så det er flot, det  de allerede har opnået´. Personalet gør en fantastisk indsats, siger han.

 

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere