Overlæger fra Herlev advarer: Sundhedsplatform virker ikke

Sundhedsplatformen volder problemer for Herlev og Gentofte Hospital, hvor kemoterapi, ordinationer, der forsvinder og længere ventetid nu skaber kaos.

På Herlev Hospital har overlægerne holdt krisemøde.

Det sker, efter det nye IT-system til 2,8 milliarder kroner, Sundhedsplatformen, giver massive problemer på hospitalerne i Herlev og Gentofte.

Det skriver Ekstra Bladet, der er kommet i besiddelse af et seks sider langt referat fra et overlægerådsmøde i september måned.

Ved krisemødet deltog 35 overlæger, der alle samstemmende udtrykte sin bekymring for problemerne med implementeringen af den nye Sundhedsportal. 

Af referatet konkluderer overlægerne blandt andet:

'Samstemmende var overlægerne bekymrede for, hvorvidt SP (Sundhedsplatformen red.) nogensinde kommer til at fungere efter hensigten, og hvornår man kan komme tilbage til normal produktion og sikkerhed for patienterne.'

Sundhedsplatformen giver store tekniske problemer

I dokumenterne fremgår det desuden helt konkret, hvad indføringen af Sunhedsplatformen giver af problemer på 12 forskellige afdelinger, siden systemet blev indført i maj måned.

Formanden for Overlægeforeningen Anja Mitchell, har kendskab til dokumenterne fra krisemødet på Herlev Hospital og de mange problemer med indføringen af Sundhedsplatformen.

quote Den største udfordring er de tekniske problemer, dvs. integration af Det Fælles Medicinkort, hvor man ordinerer medicin for patienterne, og systemet, hvor man bestiller blodprøver

Anja Mitchell, formand for Overlægeforeningen

- Den største udfordring er de tekniske problemer, dvs. integration af Det Fælles Medicinkort, hvor man ordinerer medicin for patienterne, og systemet, hvor man bestiller blodprøver. Og så er der nogle udfordringer omkring at ordinere kemoterapi for cancerpatienter, siger Anja Mitchell til Ekstra Bladet.

Frygter for implentering på Rigshospitalet

Ved krisemødet i september udtrykte de 35 overlæger fra Herlev Hospital også stor bekymring for, at Sundhedsplatformen allerede om en måned skal implementeres på Rigshospitalet og Glostrup Hospital:

 'Der blev udtrykt stor bekymring over, at Rigshospitalet/Glostrup allerede nu skal "på" SP (Sundhedsplatformen red.) Som tilstanden aktuelt er på Herlev/Gentofte føler man et lægefagligt ansvar og etisk forpligtigelse til at advare mod, at Regionen fortsætter med implementering af SP på flere sygehuse i Regionen før systemet er færdigbygget og fuldt klar til brug i praksis.

Dette også set i lyset af historikken om SP fra andre sygehuse i verden. Der var et ønske om, at der snart "må gøres noget" da tingenes tilstand virker uforståelig og urimelig over for patienter og personale.'

Region Hovedstaden afviser kritik: 'Det går, som det skal'

Ifølge Region Hovedstadens koncerndirektør, Svend Hartling, går implementeringen af Sundhedsplatformen dog, som det skal:

quote Vi er trygge. Vi har stadig et møde lagt ind, før vi går live på Rigshospitalet, hvor vi skal sikre, at de sidste integrationer på Rigshospitalet er på plads

Svend Hartling, Koncerndirektør i Region Hovedstaden

- Vi er trygge. Vi har stadig et møde lagt ind, før vi går live på Rigshospitalet, hvor vi skal sikre, at de sidste integrationer på Rigshospitalet er på plads. Hvis de mod forventning ikke skulle være det, så kan vi godt forlænge eller skubbe starten på Rigshospitalet et par uger for eksempel, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Men der er ikke noget på nuværende tidspunkt, der tyder på, det er nødvendigt, siger koncerndirektøren i Region Hovedstaden, Svend Hartling.

Allerede i november skal IT-systemet også implementeres på Rigshospitalet og senere resten af Region Hovedstadens hospitaler, hvor i alt 216.494 patienter blev indlagt sidste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik