Overlæger frygter fejlfyldt it-system til Rigshospitalet

Region Hovedstaden lover bod og bedring, men det beroliger ikke Overlægeforeningen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skulle være så smart - det nye it-system Sundhedsplatformen, der er på vej ud på Region Hovedstadens hospitaler. I juni blev det lanceret på Herlev og Gentofte Hospitaler med et hav af fejl i systemet og klager fra læger til følge. 

Alene de første to uger kunne de to hospitaler rapportere 9000 episoder, hvor systemet havde fejlet. Nu er turen kommet til, at systemet skal implementeres på Rigshospitalet, der også omfatter Glostrup Hospital, og det bekymrer Overlægeforeningen. 

- Efter tre måneder er der stadig problemer i kommunikationen mellem Sundhedsplatformen og Fælles Medicinkort. Det er vigtigt, at det er på plads, inden man går live på Rigshospitalet. De tekniske problemstillinger skal simpelthen være løst. Ellers vil det være rent harakiri (selvmord, red.), at gå i gang på Rigshospitalet, siger Anja Mitchell, der er formand for Overlægeforeningen til Ritzau. 

It-systemet Sundhedsplatformen skal samle alle oplysninger om hospitalernes patienter et sted. Men i sin korte levetid på Herlev og Gentofte Hospitaler har systemet været skyld i to utilsigtede hændelser, hvor patienter har været i risiko for eller er blevet forvoldt skade. Samtidig er der opstået fejl i bestilling af blodprøver og ordinering af medicin til patienterne. Det dur slet ikke på et hospital med så sårbare patienter som Rigshospitalet, mener Overlægeforeningen

- Mange af de mest komplekse og komplicerede patienter behandles der. Da Herlev fik it-systemet havde vi aftaler om, at andre hospitaler kunne aflaste dem. Det samme kan man ikke gøre ved Rigshospitalet. Hvor skal patienterne med de svære sygdomme sendes hen? Det skal fungere, siger Anja Mitchell. 

Region Hovedstaden har siden beskrevet, hvordan flere af fejlene i Sundhedsplatformen er blevet løst, men det står også klart, at ikke alle fejl er udryddet. 

- Hvorfor udsætte både personale og patienter for en fejl, når man ikke har løst den? Vi ved, der en en fejl, og noget som ikke fungerer, siger Anja Mitchell. 

Sundhedsplatformen skal efter planen rulles ud på Rigshospitalet til november. Med tiden skal det benyttes af samtlige sygehuse i regionen.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere