Den jyske ulv kom til Frederiksberg: Se billederne her

Mandag blev en ulv skudt omkring Ulfborg i Vestjylland. I dag havnede den på bordet på DTU Veterinærinstitut på Frederiksberg, hvor den blev obduceret.

Som den ligger der på et hvide stykke plast, ser den næsten levende ud. Ulven, der mandag eftermiddag blev skudt og dræbt omkring Ulfborg i Vestjylland.

Tirsdag blev ulven transporteret til DTU Veterinærinstitut på Frederiksberg, hvor den skulle obduceres.

- Det er første gang, vi har stået med en skudt ulv, og forhåbentligt også første gang, der er skudt en ulv, men det er der jo ingen af os, der ved. Det er en tilsyneladende ung tæve og i god kondition, fortæller chefkonsulent Mariann Chriél. 

På hver side af ulven stikker et par tynde pinde ud. De markerer indgangs- og udgangshullet på den kugle, der dræbte dyret, forklarer chefkonsulenten og understreger, at ulven kun blev ramt af ét skud. 

- På den anden side udgangshullet. Det er en betragtelig affære, siger Mariann Chriél og viser et stort hul på højre side af ulven. 

Den skuddræbte ulv er en ung hunulv i god stand på 32 kilo. Den blev ramt af et enkelt skud.
Den skuddræbte ulv er en ung hunulv i god stand på 32 kilo. Den blev ramt af et enkelt skud.
Foto: Leander Løvemærke / TV 2

66-årig mand sigtet i sagen

Mandag ringede et vidne til politiet, efter at vedkommende havde set en mand afgive flere skud mod en ulv i området omkring Ulfborg.

Manden kørte efterfølgende væk fra stedet, og da politiet ankom til stedet, fandt betjentene en død hunulv samt et patronhylster. 

Efterfølgende skrev politiet i en pressemeddelelse, at en 66-årig mand fra lokalområdet var sigtet og afhørt i sagen. 

- Både mandens bopæl og bil er blevet ransaget. I den forbindelse blev flere skydevåben fundet og beslaglagt, skrev Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 66-årige mand har nægtet sig skyldig i at have dræbt ulven. 

Den dræbte ulv kan være en af de hvalpe, der sidste år blev født i området omkring Ulfborg.
Den dræbte ulv kan være en af de hvalpe, der sidste år blev født i området omkring Ulfborg.
Foto: Leander Løvemærke / TV 2

Kan være en hvalp fra sidste år

Obduktionen af den dræbte ulv har indtil videre vist, at den blev skudt i maveregionen. Der er tale om en ung hunulv i rask og sund stand, som ikke har haft unger.

- Hvis I ser på tænderne, er den rigtig fin i tænderne. Ungdomsfine tænder, der er helt hvide. Hvis I havde haft en handske på, ville I kunne mærke, hvor skarpe tænderne faktisk er. Det er en fin ulv, som også er velnæret, fortæller Mariann Chriél. 

En af de fremmødte pressefolk vil vide, om den døde ulv kan være en af de hvalpe, der blev født for omkring et år siden i samme område.

- Ja, men det bliver vi nødt til at afvente dna-undersøgelser og aldersbestemmelse på. Umiddelbart kunne man sagtens tro, at det var det, siger Marian Chriél, der dog understreger, at hun ikke kan sige, præcis hvor gammel den er:

- Den ser ung ud, men en treårs ville højst sandsynligt være lige så pæn i tænderne.

Ny forening mod ulve i Danmark

Under dagens obduktion sikrede Mariann Chriél og resten af holdet muskelvæv til DNA-prøver og tog røntgenbilleder af dyret.

Samtidig vil ulvens skind blive forsøgt bevaret.

- Vi har en aftale om, at zoologerne kommer ind og får lov til at tage skindet af, og det bruger vi så eftermiddagen her i dag på, siger Mariann Chriél.

Yderligere vil man også tage en hjørnetand ud af kraniet for at aldersbestemme ulven.

Debatten om, hvorvidt ulvene skal have lov til at leve i Danmark, har den seneste tid fyldt meget - særligt blandt mange af de lokale i forskellige dele af Jylland, hvor ulvene lever. 

Mandag aften blev en foreningen Ulvefrit Danmark stiftet med stor opbakning i den lille by Ørnhøj, der ligger få kilometer fra det sted, hvor ulven blev skudt.

- Det er meningen, at vi skal være en landsdækkende forening. Vi håber på at få flere tusinde medlemmer, siger Hans Henrik Rosager, som er en af initiativtagerne.

Foreningen tager afstand fra selvtægt.

I Danmark er der ikke fastsat jagttid på ulve, og det er derfor ikke lovligt at skyde dem. Derfor vurderer politiet, at der både er tale om overtrædelser af Jagtloven og Artsfredningsbekendtgørelsen.

Spørg Os - Afstemning

_