Nu træder nye regler i kraft på Vestegnen

Fra 15. september gælder der nye regler for blandt andet motorbåde, vandscootere, jetski og brætsejlere. Det skal være med til at beskytte vandets bløde trafikanter.

Ejer du en motorbåd, en vandscooter eller måske et par jetski? Så skal du læse med her.

Fra onsdag vil der nemlig være nye regler for færdsel i kysten i kommunerne Brøndby, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk.

Her indfører Københavns Vestegns Politi nemlig lokale sejladsregler for motordrevne fartøjer og brætsejlere i en zone inden for 300 meter fra kysten inklusiv havne.

quote Det skal være trygt og sikkert for børn og voksne at bade fra stranden og svømme ved kysten.

Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Københavns Vestegns Politi

Skal øge sikkerheden

Det betyder, at fartøjerne nu kun må sejle direkte ud og ind fra stranden vinkelret på kystlinjen. De må altså ikke sejle på tværs eller rundt i 300-meters zonen. De må højst sejle fem knob og kun sejle direkte fra og til stranden igennem zonen.

Ifølge reglerne må førere af de nævnte fartøjer ikke sejle på en måde, som er til ulempe for badende, andre sejlende eller støjer til ulempe for andre. Bestemmelserne forbyder også fartøjerne i at sejle så hurtigt, at skroget løfter sig fra vandoverfladen og planer.

De nye lokale regler, skal være med til at styrke sikkerheden i vandet. Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Claus Bardeleben, i en pressemeddelelse.

- Det skal være trygt og sikkert for børn og voksne at bade fra stranden og svømme ved kysten, og derfor indfører vi lokale regler i politikredsens kystnære områder for fartøjer som for eksempel speedbåde, vandscootere og brætsejlere.

Tillæg til gældende regler

Nu tænker du måske: "Der er da allerede regler for færdsel på vandet?" 

Og ja, de nuværende regler gælder stadig.

-De nye regler kan sammenlignes med lokale færdselsbestemmelser, hvor vi her går ind og beskytter vandets ’bløde trafikanter’ ekstra mod ulykker, forbyder hurtig sejlads og pålægger motorbåde, jetski og surfere at vise særlige hensyn over for badende og sejlere i en 300-meters zone fra stranden, uddyber Claus Bardeleben.

Også både, der trækker vandski, bliver påvirket af de nye regler. De skal nemlig være bemandet med mindst to til udkig. Derudover må de også kun sejle ud eller ind, når der ikke er badende og sejlende i sejlretningen, mens vandscootere kun må sejle direkte til og fra kysten og maksimalt med en hastighed på fem knob.

Reglerne træder i kraft natten til onsdag den 15. september og en overtrædelse straffes med bøde. Det understreges i pressemeddelelsen, at reglerne gælder hele året.

Københavns Vestegns Politis særlige maritime enhed patruljerer i farvandet ud for politikredsen for at kontrollere sikkerheden til søs.

_

_

Spørg Os - Afstemning

_