Efter 2 timer og 17 min.: Steen Christiansen generobrer borgmesterpost

Der bliver kæmpet om borgmesterposten i Albertslund. Nu har Steen Christiansen generobret sin post på toppen af kommunen.

En ny konstitueringsaftale sikrer borgmester Steen Christiansen (A) yderligere fire år som borgmester i Albertslund. Det er partierne Socialdemokratiet, De Konservative, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti, som står bag konstitueringsaftalen.

Steen Christiansen bekræfter i en sms til TV 2 Lorry, at han fortsætter som borgmester. 

quote Jeg er glad for opbakningen til at kunne fortsætte som borgmester og ikke mindst på baggrund af en konstitueringsaftale, som sikrer et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen

Steen Christiansen, borgmester, Albertslund


- Jeg er glad for opbakningen til at kunne fortsætte som borgmester og ikke mindst på baggrund af en konstitueringsaftale, som sikrer et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen. Det vil jeg bestræbe mig på at leve op til i valgperioden, siger borgmester Steen Christiansen til en pressemeddelelse han har sendt til TV 2 Lorry.

Enhedslistens Helge Bo Jensen bekræfter kort før midnat overfor TV 2 Lorry, at konstitueringen er en realitet.

- Ja, vi bakker op om Socialdemokratiet sammen med De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti, siger han.

Tidligere på aftenen kunne TV 2 Lorry ellers fortælle, at SF overtog borgmesterposten i Albertslund Kommune. Det skulle være sket med opbakning fra Socialdemokratiet, der hidtil har siddet på magten, samt Radikale Venstre.

De tre partier kan sammen tælle til 12 ud af 21 mandater i kommunalbestyrelsen.

Nyheden blev senere bekræftet på Twitter af blandt andet SF's formand Pia Olsen Dyhr og partiets regionsrådskandidaten Sadek Al-Amood.

Men to timer og 17 minutter senere blev den nyhed altså trukket i land.

_