Fire partier i Albertslund: Vi straffer SF, fordi de røvrendte os

Et sandt kommunalvalgsdrama har udspillet sig det seneste døgn i Albertslund Kommune.

Steen Christiansen (S) bliver nu alligevel genvalgt som borgmester i Albertslund Kommune, og det sker efter et forløb, som af Enhedslisten bliver beskrevet som "helt uforståeligt". 

Tidligere på aftenen kunne TV 2 Lorry nemlig afsløre, at SF havde taget borgmesterposten i vestegnskommunen med støtte fra Socialdemokratiet og Radikale Venstre. 

Steen Christiansen var efterfølgende ude at lykønske Vivi Nør Jacobsen med posten.

Men to timer og 17 minutter efter at nyheden slap ud, så er det altså nu alligevel den siddende borgmester, der er klar til fire år mere. Det bekræfter han over for TV 2 Lorry i en sms. 

- Hun har røvrendt os, siger Helge Bo Jensen fra Enhedslisten, der sammen med De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti bakker op om Socialdemokratiet i den nye konstituering. 

- Det er et chokerende forløb, vi er fuldstændigt måbende. Jeg kan ikke forstå, hvordan det kom dertil, siger Helge Bo Jensen.

I en pressemeddelelse fra De Konservative, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti afslører de fire partier, at de sammen med SF inden valget havde indgået en aftale om en fordeling af udvalgsformandsposter. 

Partierne skriver, at der i forlængelse af den aftale onsdag - dagen efter valget - blev indgået en aftale om at gøre Vivi Nør Jacobsen fra SF borgmester, fordi de fem partier tilsammen kunne mønstre 12 mandater.  

"SF valgte imidlertid at løbe fra aftalen, da Vivi Nør Jacobsen kom til mødet og sagde: ”Jeg kommer for at sige at jeg har røvrendt jer – Socialdemokratiet har gjort mig til borgmester”" står der i pressemeddelelsen fra de fire partier. 

Skal man tro de fire partiers udlægning har Vivi Nør Jacobsen og SF altså haft to forskellige flertal bag sig, som begge - uafhængigt af hinanden - har været klar til at gøre hende til borgmester.

Men nu står hun altså helt uden borgmesterposten. Holder den udlægning, så tyder noget på, at Vivi Nør Jacobsen dermed har forspildt sin chance for at blive borgmester i Albertslund.

"Der er tale om et åbenlyst brud på vores aftale og det hidtidige tillidsforhold. Vi opfatter SFs adfærd som helt uacceptabel," skriver partierne. 

Herefter valgte de fire partier - ifølge pressemeddelelsen - så at tage kontakt til Steen Christiansen - der på det tidspunkt troede, at han var færdig som borgmester - for at gøre ham til ny borgmester. 

- Jeg er glad for opbakningen til at kunne fortsætte som borgmester og ikke mindst på baggrund af en konstitueringsaftale, som sikrer et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen. Det vil jeg bestræbe mig på at leve op til i valgperioden, siger borgmester Steen Christiansen til en pressemeddelelse han har sendt til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har gentagende gange forsøgt at få en reaktion fra Vivi Nør Jacobsen, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

_