Fængselsbetjent overfaldet: ”Frustrerende, at vores advarsler blev overhørt"

En fængselsbetjent blev onsdag overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel. Kort forinden havde tillidsrepræsentant advaret ledelse om indsat.

En diskussion mellem en psykisk syg indsat og personalet i Herstedvester Fængsel resulterede onsdag i, at en kvindelig fængselsbetjent blev overfaldet og slog sit hoved hårdt mod gulvet.

quote Det er frustrerende, at vores advarsler blev overhørt

Bo Yde Sørensen, formand for Fængselsforbundet

Overfaldet skete ifølge fagforeningen Fængselsforbundet - selvom fængslets tillidsrepræsentant kort tid før havde gjort ledelsen opmærksom på, at den indsatte var farlig og derfor havde anmodet om forstærkning.

Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

- Manden var en stor belastning for alle på afdelingen både for ansatte og medindsatte. Derfor understregede vores tillidsrepræsentant, at der burde være en ekstra betjent til at tage sig af ham både for at sikre tålelig afsoning for de øvrige indsatte og for at undgå, at han ville reagere voldeligt. Det er frustrerende, at vores advarsler blev overhørt, siger Bo Yde Sørensen, der er formand for Fængselsforbundet.

Kriminalforsorgen bekræfter i en skriftlig kommentar over for TV 2 Lorry, at der har været en episode, hvor en medarbejder i Herstedvester Fængsel er kommet til skade i forbindelse med en konfliktsituation med en indsat.

"Fængslet havde i forvejen et særligt fokus på den indsatte og håndterede denne efter en særlig forholdsordre, der angav retningslinjerne for de sikkerhedsmæssige forhold relateret til den pågældende indsatte," skriver institutionschef i Herstedvester Hanne Høegh, til TV 2 Lorry og fortsætter:

"Det er naturligvis meget alvorligt, at den ansatte er kommet til skade ved udførelsen af arbejdet. Fængslet har taget hånd om de implicerede medarbejdere, og der er iværksat defusing samt kriseberedskab blandt medarbejderne. Den indsatte er overført til et mere restriktivt regime og der er indgivet politianmeldelse. Èn tilskadekomst på en af vores medarbejdere er én for meget," skriver Hanne Høegh.

Ikke første gang

Episoden får endnu engang Fængselsforbundet til at påpege sikkerheden i Herstedvester Fængsel.

Og det er langt fra første gang, at det sker.

- Vi har påpeget den dårlige sikkerhed i Herstedvester i årevis, men alligevel skæres der i bemandingen. Det siger sig selv, at det har konsekvenser, siger Bo Yde Sørensen.

Tal fra Fængselsforbundet viser, at antallet af fængselsbetjente fængslet er faldet de seneste år. I 2000 var der 185, mens tallet sidste år var faldet til 126. Det svarer til, at hver tredje betjent havde forladt fængslet i perioden.

Også andre af landets fængsler kæmper med sikkerheden og massiv mangel på betjente i københavnsk fængsel.

I marts oplyste Fængselsforbundet, at man i Vestre Fængsel manglede 28 betjente.

Flugt førte til sikkerhedstaskforce

I oktober sidste år lykkedes det den livstidsdømte Peter Madsen at slippe ud af Herstedvester Fængsel ved at påstå, at han var i besiddelse af en bombe.

Flugten blev dog kort, for omkring fem minutter senere blev han anholdt 500 meter fra fængslet.

Flugten vakte stor opsigt, og fik efterfølgende Kriminalforsorgen til at nedsætte en "sikkerhedstaskforce", der skal se på og styrke sikkerheden i fængslet.

I forbindelse med Peter Madsens flugtforsøg bragte TV 2 Lorry nedenstående indslag om sikkerheden i Herstedvester Fængsel.

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik