Politiet: LTF-tilholdssted i Tingbjerg forbliver lukket

Et forbud mod at opholde sig i formodede LTF-lokaler i Tingbjerg vil fredag blive forlænget.

Københavns Politi vil fredag forlænge et forbud mod at opholde sig i lokaler i Tingbjerg, som sættes i forbindelse med banden Loyal To Familia (LTF).

Forbuddet blev indført for to uger siden og står til at udløbe fredag klokken 14.

quote I lyset af de alvorlige hændelser de seneste dage er vores vurdering fortsat, at bandetilholdsstedet udgør en trussel

Anne Tønnes, politidirektør i København

Fredag eftermiddag oplyser politiet i en pressemeddelelse, at forbuddet bliver forlænget.

Lukningen blev begrundet med, at naboerne følte sig utrygge og usikre. Bandelokalerne ligger i en bygning, hvor der både er forretninger, et bibliotek og en ungdomsklub.

Nu forlænges forbuddet mod at opholde sig i og ved bandelokalerne. Det står fast efter Københavns politidirektør Anne Tønnes fredag har valgt at opretholde lukningen af tilholdsstedet.

Forlængelsen sker efter lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme.

Rockerlov fra 1996

Det er den såkaldte rockerlov fra 1996, som gør det muligt for ordensmagten at "forbyde enhver person adgang til en bestemt ejendom", som det hedder i lovteksten.

Forbuddet blev indført 27. oktober. Det var samme dag, som Østre Landsret valgte at løslade LTF-leder Shuaib Khan fra varetægtsfængsel.

Khan har siddet fængslet i en sag, hvor han i byretten er idømt tre måneders fængsel for trusler mod en politimand. Dommen er anket til landsretten.

Forbud forlænges på baggrund af skyderier

I pressemeddelelsen oplyser Københavns Politi, at forbuddet forlænges i lyset af de seneste dages voldsomme hændelser, hvor tre personer er blevet dræbt som led i bandekonflikten.

En af disse episoder udspillede sig i området tæt på det aflukkede tilholdssted i Tingbjerg.

Politiet oplyser endvidere, at et større antal ersoner med relation til LTF fortsat befinder sig i området.

- Vores vigtigste opgave er at sikre københavnernes tryghed og sikkerhed. I lyset af de alvorlige hændelser de seneste dage er vores vurdering fortsat, at bandetilholdsstedet udgør en trussel mod dem, der arbejder eller bor nær lokalerne, siger politidirektør i København, Anne Tønnes, og tilføjer:

- Jeg vil dog gerne understrege, at lukningen blot er et i rækken af tiltag i vores massive indsats mod banderne, og at vi altid løbende overvejer, om der er behov for at tage andre værktøjer i brug.

Københavns Politi vurderer, at der fortsat er risiko for, at bander, der ligger i konflikt med LTF, vil foretage angreb mod lokalerne i TIngbjerg.

LTF spiller ifølge politiet en hovedrolle i bandekonflikten. Gruppen ligger i noget, der minder om en regulær krig, med flere bander. Og siden opholdsforbuddet blev indført, er konflikten optrappet voldsomt.

Siden 31. oktober er tre personer blevet dræbt i skyderier, som politiet sætter i forbindelse med bandekrigen. Derudover er flere blevet såret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik