Beboere i krig med kapitalfond - nu har de haft besøg af ministeren

Boligministeren bakker op om beboerne i den Sønderjyske By og Svalegården på Frederiksberg, som kæmper med næb og klør mod den amerikanske ejendomsgigant Blackstone.

Boligminister Kaare Dybvad (Soc.dem) var fredag på besøg i den Sønderjyske By og Svalegården på Frederiksberg, hvor Frederiksberg boligfond har solgt begge ejendomme til den amerikanske kapitalfond Blackstone.

Kapitalfondens opkøb af ejendommene har vakt massive protester blandt beboerne, fordi Blackstone har sat deres husleje op.

Fredagens ministerbesøg var derfor en kærkommen lejlighed for beboerne til at få luftet deres bekymringer.

- Det betyder utrolig meget, at boligministeren er kommet i dag, fordi det er med til at sætte fokus på sagen, siger Janek Majewicz, formand for Svalegården, som Blackstone har opkøbt.

Minister: Der skal være plads til alle

Et historisk skøde fra 1932 har fået afgørende betydning i sagen.

Hvis boligfonden sælger ejendommene, og kommunen siger nej tak, så har beboerne forkøbsret til den samme pris, som ejendommene blev solgt for i 1932.

Sønderjyske By har lagt sag an mod Frederiksberg Boligfond, og det samme vil Svalegården nu forsøge.

Boligminister Kaare Dybvad har meddelt, at hans ministerium vil kigge på sagen.

- Vi venter i øjeblikket på, at vores ekspertgruppe kommer med en rapport, og derefter skal jeg sammen med resten af Folketingets partier finde en måde at sikre, at vi ikke får de her voldsomme prishop på lejeboliger i hovedstadsområdet. Der skal være plads til, at alle folk har mulighed for at bo i vores hovedstad, siger Kaare Dybvad til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik