Her er Vestegnens nye trafikmafia

Trafikstøjen er enorm og forureningen voldsom, mener en række politikere fra Vestegnen. Derfor søsætter de nu et nyt initiativ med jysk inspiration.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En overvægt af politikerne på Christiansborg er valgt i Jylland, og derfor lykkedes det gang på gang at få bygget den ene motorvej efter den anden i Jylland.

Men alt for længe er pengene gået uden om den københavnske vestegn, mener en række folketingspolitkere og folketingskandidater på Vestegnen, der har valgt at danne fælles front i et nyt initiativ, som de har døbt 'Vestegnens nye trafikmafia'.

"Den jyske trafikmafia" er et begreb, som både politikere og medier i årevis har brugt, når de skal forklare, hvorfor milliardedyre trafikinvesteringer ofte ender i Jylland.

- På grund af det samarbejde, man har, er man god til at tiltrække blandt andet motorveje. Og det kan vi lære noget af, lyder det fra Dansk Folkepartis Mikkel Dencker, som er et af fem medlemmer i Vestegnens nye trafikmafia.

Det nye initiativ skal netop ses som en modvægt til den jyske succes og sikre, at Vestegnskommunerne fremover får langt flere penge til trafikinvesteringer end hidtil.

Initiativet 'Vestegnens nye trafikmafia'

Bag initiativet står følgende politikere:

Morten Bødskov, Socialdemokratiet 
Mikkel Dencker, Dansk Folkeparti 
Mads Fuglede, Venstre 
Serdal Benli, Socialistisk Folkeparti 
Ole Stephensen, Konservative

- Når der skal forhandles på Christiansborg, så vil folk vide - i stærkere grad nu, at det er her, at pengene også skal bruges, siger Morten Bødskov fra Socialdemokratiet, som er en anden af initiativtagerne. 

Bred palette af forbedringer

Støjskærme, tilskud til støjisolerende ruder og støjdæmpende asfalt er bare en del af paletten hos den nye trafikmafia. Kampen gælder også andre trafikforbedringer - inklusive den kollektive - på hele vestegnen.

I Vallensbæk har man i årevis kæmpet forgæves for at få opsat støjværn langs Holbækmotorvejen, og en af formændene for de mange grundejerforeninger, Erik Ødemark, hilser det nye initiativ velkommen:

- Det er fint, det er dejligt, det er godt. Nu skal vi borgere se noget handling, nogle resultater fra den her gruppe, siger Erik Ødemark.

Og Vestegnens nye Trafikmafia lover at gøre alt, hvad der er muligt for at skabe en stærk stemme på Vestegnen: 

-  Vores håb er, at vi med det brede politiske samarbejde kan sætte en ny stærk dagsorden for Vestegnen, hvor lokale, regionale og landsdækkende politikere og Vestegnens mange borgergrupper og foreninger skal involveres i arbejdet”, siger initiativtagerne.

Den nye initiativ bliver søsat på et pressemøde i Glostrup fredag eftermiddag på Café Dalle Valle.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere