Familie med handicappet barn får sparekniven i Egedal

Selvom Ankestyrelsen gav familien Møller ret i, at de har brug for mere hjælp til deres handikappede søn, så er sagen ikke slut endnu.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familiens Møllers 7-årige søn Liam er svært handikappet, derfor har de brug for aflastningsdøgn til at få hverdagen til at hænge sammen.

Men Egedal Kommune, hvor familien bor, skal spare op mod 40 millioner kroner i alt - og det rammer netop aflastningsordningerne. 

Sparekniven rammer ikke kun familien Møller, i alt rammer nedskæringerne familier til 68 handikappede børn i Egedal Kommune.

I august 2015 blev Christina Møllers søn Liam visiteret til 72 aflastningsdøgn om året. Fire måneder efter blev antallet af aflastningsdøgn skåret ned til 42.

Og det gjorde ondt på familien, der lige som mange andre har hårdt brug for aflastningsdøgnene.

 - De giver os nogle muligheder, for at lave noget som en almindelig familie også gør - nemlig at tage ud og spise eller lave noget impulsivt, siger Christina Møller til TV 2 Lorry.

Sagen ikke slut trods Ankestyrelse gav familie ret

Efterfølgende valgte familien Møller at indbringe sagen for Ankestyrelsen. Og her fik de medhold. 

Familien fik i juni Ankestyrelsens ord for, at de har brug for 72 aflastningsdøgn og ikke 42.

Men glæden varede kort, familien er igen kaldt til møde hos Egedal Kommune, og går en usikker tid i møde. Kommunen vil nemlig sagsbehandle videre med udgangspunkt i det nye serviceniveau, og det bekymrer familien, der frygter, at kommunen vil benytte chancen til igen at sære i antallet af aflastningstimer.

 - Vi er tilbage, der hvor vi var i december, og vi er alvorligt bange for, at kommunen vil gøre det samme igen. Det gør at vi bliver max presset. Endnu en gang. Og hvor lang tid kan vi holde til det? Det er jo ikke til at vide, siger Christina Møller.

Også hos Foreningen LEV ser man alvorligt på de kommunale besparelser, og man kender godt til den type af sager.

 - Det er for os uforståeligt, at kommunen ikke har forstået sin rolle, som jo er at gå ind og støtte og hjælpe familier, der er udsat for de store vanskeligheder, som det er at have et barn med handikap, siger formand for LEV Sytter Kristensen.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Egedal Kommune, men kommunen er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere