Syfilis-udbrud i Roskilde og hængte pirater i Helsingør

Det er bare nogle af de historier fra fortiden, der får nyt liv i serien "En vild historie" på Lorry+

Hver dag passerer de fleste af os steder og områder, som ser helt tilforladelige ud, men som rummer store og ofte voldsomme begivenheder fra gamle dage.

For nok lever vi i dag i et fredeligt land, men hovedstadsområdet er fuld af helt utrolige historier. Historier som er ukendte for de fleste.

I den nye serie ”En Vild historie” følger vi journalisterne Oliver Fjalland og Frank Thøgersens jagt på de gode historier fra vores forfædres tid.

Mordbrænder på Vestegnen
I første program går turen til Vestegnen, hvor vi blandt andet stifter bekendtskab med den verdensberygtede mordbrænder Jens Nielsen, der blev henrettet som den sidste herhjemme i fredstid.

Mordbrænderen Jens Nielsen var den sidste, der blev henrettet herhjemme i fredstid.
Mordbrænderen Jens Nielsen var den sidste, der blev henrettet herhjemme i fredstid.

Vi besøger Vigerslev, hvor Danmarkshistoriens værste togkatastrofe fandt sted i 1919 og vi tager med til byggeriet Strandhaven, der blev kaldt ”de liggende skyskrabere” og som i 50’erne på alle måder var drømmen om det gode velfærdsliv. 

Vigerslevulykken er den værste togkatastrofe i Danmarkshistorien
Vigerslevulykken er den værste togkatastrofe i Danmarkshistorien

Et velfærd- og forstadsliv, der skulle sætte husmoren fri, og sm selv amerikanerne var imponerede over.

I de følgende programmer tages seerne med til Roskilde, Helsingør, Furesø og Køge - og historierne vælter ud af de fortællende historikere.

Cigarrygende læge offentliggjorde navne på syfilispatienter
Vi får blandt andet historien om den cigarrygende læge Margrethe Glud, som offentliggjorde navne på syfilispatienter, der ikke ville gå i behandling, om Værløseborgere der agerede stuntmænd i en horrorfilm, hvor stuntmændene ikke selv turde lave arbejdet, og om den veltalende smed Bent Larsen, der stiftede Indre Mission.

De kommende fem onsdage er der premiere på et nyt program kl. 19.55 på Lorry+.

Programmerne vil blive vist gentagne gange på kanalen og kan selvfølgelig også opleves, når det passer dig på tv2lorry.dk. Og husk, at det hele kan deles med venner og familie. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik