Nye multisex-toiletter glæder transkønnet

Den nye K.B. Hallen har indført multisex-toiletter, så alle uanset kønsidentitet føler sig velkomne. Koncertstedet er nu certificeret som et mangfoldigt venue.

Et toilet er ikke bare et toilet, må man forstå. 

I hvert fald ikke i K.B. Hallen, der netop har slået dørene op igen efter flere års gennemgribende renovering

Her er herre- og dametoilettet udskiftet med et såkaldt multisex-toilet. For nogle mennesker har nemlig svært ved at vælge, hvilken dør de skal gå ind af:

- Dengang jeg var yngre, var det en kamp at skulle på toilettet, fordi jeg ikke syntes, det var behageligt at bruge mandetoilettet, fortæller A. B. (Navnet er redaktionen bekendt), der er transkønnet, til TV 2 Lorry. 

Vi møder hende ved koncertstedets splinternye toiletter. Her hænger blandt andet skilte med skriften: "Anyone can use this toilet".

- Jeg synes det er fedt, at K.B. Hallen har indført multisex-toiletter, for jeg ser ingen grund til at skulle opdele kvinder og mænd i et miljø, der ikke omhandler nøgenhed.

- Et toilet er et menneskeligt behov, og vi skal allesammen bruge det, siger hun. 

K.B. Hallen er nu officielt et mangfoldigt venue 

Man ville normalt kalde denne slags toilet for et unisex-toilet. Men Kasper Busch Lund, der er CEO i K.B. Hallen, har fundet på et nyt navn:

- Hos os har vi valgt at kalde dem multisex-toiletter, for i virkeligheden er det jo det, som ikonet signalerer. Nemlig en mangfoldighed af udtryk, fortæller han til TV 2 Lorry. 

K.B. Hallen har under sin renovering haft særligt fokus på at genåbne som et mangfoldigt sted med plads til alle. Man har blandt andet valgt at indgå et samarbejde med LGBT Danmark omkring et certificeringsprogram, der har til formål at skabe trygge rammer for LGBT-ansatte. 

Programmet hedder Empatisk Arbejdsmarked, og K.B. Hallen er den første virksomhed, der indgår i samarbejdet:

- Vores filosofi er, at vi ønsker at hylde mangfoldigheden. Vi tror grundlæggende på, at en mangfoldighed af personer vil inspirere, så vores ansatte får større arbejdsglæde, og vores gæster får bedre oplevelser, forklarer Kasper Busch Lund.

Transkønnet: Der er brug for det her

Og hvis man skeler til A. O., så har K.B. Hallen allerede gjort en forskel med tiltaget. 

Hun er tydeligt rørt over oplevelsen, der river op i minderne fra en til tider vanskelig ungdom:

- I frikvarteret måtte jeg løbe hen over skolen bare for at bruge unisex-toilettet, som jo egentlig ikke var et unisex-toilet, men bare var et toilet for alle, fortæller hun.

Hun håber, at multisex-toiletterne vil sprede sig til andre virksomheder, så flere kan få gavn af konceptet:

- Multisex-toiletter vil være med til at hjælpe især i queer-miljøet, så vi ikke føler os fremmedgjort. Det vil mindske sandsynligheden for diskrimination, siger hun. 

Empatisk arbejdsmarked

Ifølge LGBT Danmark viser målinger, at cirka 40 procent af alle LGBT-personer helt eller delvist skjuler, hvem de er, når de går på arbejde. 

Certificerings-programmet Empatisk Arbejdsmarked er sat i verden for især at give ledere og ansatte en række konkrete værktøjet til, hvordan de ændrer miljøet på arbejdspladsen. 

 

Kilde: LGBT Danmark

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik