Flere smittet efter privatfest på kendt kro: Styrelse i gang med inddæmning

Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter, at flere personer er smittet med covid-19 efter et privat arrangement på Skovriderkroen i Charlottenlund. De er i kontakt med “alle de smittede.” 


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En privatfest i selskabslokalerne på Skovriderkroen i Charlottenlund har fået konsekvenser for de 46 deltagere og deres nærmeste.

Det sker, efter at der har været spredning af coronasmitte ved arrangementet den 13. juni.

Det står klart, at flere deltagere efterfølgende er konstateret smittet, og at samtlige deltagere - og deres nærmeste - skal testes.

quote Vi er i kontakt med alle de smittede

Bente Møller, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed

Det bekræfter Bente Møller, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, over for TV 2 Lorry. Hun ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange smittede der er tale om.

- Ja, der har været en smittespredning efter et arrangement på Skovriderkroen. Men da det er et privat selskab, kan jeg ikke sige så meget, som hvis det havde været et offentligt arrangement.

- Jeg kan sige, at vi laver smitteinddæmning, og at vi er i kontakt med alle de smittede, og hvem de har haft nærkontakt med, så vi kan lave smitteopsporing. Dem, der er nære kontakter til de smittede, bliver testet, så vi får stoppet smitten, siger Bente Møller til TV 2 Lorry.

Ærgerlig ejer

Steffen Schiøtt Hansen, der er ejer af selskabslokalerne i Skovriderkroen, er enormt ærgerlig over, at smittespredningen er foregået i hans lokaler. Han oplyser, at der var 46 deltagere ved festen på den kendte kro. 8. juni blev grænsen for forsamlinger hævet til 50 personer.

Selv var han og Skovriderkroens personale ikke til stede ved selve festen.

- Jeg vil bare gerne understrege, at det ikke var mit arrangement, da jeg ikke har haft noget med det at gøre, andet end at jeg har overdraget nøglerne.

quote Det kan nærmest ikke være mere uheldigt

Steffen Schiøtt Hansen, ejer af selskabslokalerne i Skovriderkroen

- Jeg ved ikke, hvor mange der er smittet. Jeg er blevet kontaktet af sundhedsmyndighederne, der forklarede mig, at der har været et udbrud. De spurgte ind til mine medarbejdere, men jeg kunne så fortælle dem, at ingen af os var til stede den aften.

- Det er bare så ærgerligt, at min forretning nu bliver sat i forbindelse med den her sag, når vi allerede har lidt så meget i den her coronakrise. Og første gang, der så er nogen, der træder ind i mit lokale, så sker det her, det kan nærmest ikke være mere uheldigt, siger Steffen Schiøtt Hansen til TV 2 Lorry. 

Mikroudbrud flere steder

Skovriderkroen i Gentofte Kommune huser også restauranten MASH og den kombinerede restaurant og natklub Pangea. Mash og Pangea ligger dog i en anden del af kroen og har intet med dette coronaudbrud at gøre. 

Den seneste tid har det såkaldte mikroudbrud med coronavirus ramt flere steder i landet. 

Det er typisk udbrud, der er meget koncentreret om eksempelvis forretninger eller plejehjem, sagde Jan Pravsgaard Christensen, der er professor i immunulogi på Københavns Universitet, til TV 2 Lorry onsdag.

- De her mikroudbrud ser vi, fordi der før har været mange mennesker, der har været smittet, og nu er der få, der er smittet, sagde Jan Pravsgaard Christensen.

Udtalelsen kom, efter TV 2 Lorry kunne fortælle, at Solrød Kommune på kort tid blev ramt af først et udbrud på Solrød Center Pub og siden et udbrud på den private del af Plejecenteret Christians Have, Altiden. Fem ansatte og en borger blev blev i det tilfælde smittet. 

Endelig kunne TV 2 Lorry lørdag fortælle, at en del af daghjemmet for demente på Østergården i Frederikssund også er midlertidigt lukket på grund af covid-19. Her er en borger testet positiv. 

Søndag kom det frem, at fire personer med relation til den store Black Lives Matter-demonstration 7. juni i København er smittet med coronavirus. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Skrald, strejke

Strejken er slut:
Nu vender skraldemændene tilbage på arbejde

Vis mere
20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Ali Najei

Ali var klar til at slå ihjel – men så mødte han en særlig kvinde

Vis mere