Greve Kommune politianmelder fyret kommunaldirektør

Byrådet i Greve Kommune har på et ekstraordinært lukket byrådsmøde besluttet at politianmelde sagen om kommunens tidligere kommunaldirektør.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Greve Kommune har besluttet at politianmelde den tidligere kommunaldirektør Claus Thykjær, der i juni blev fyret, fordi han havde brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

Det skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse.

Byrådet i Greve Kommune afholdt onsdag eftermiddag et ekstraordinært lukket byrådsmøde, hvor beslutningen blev taget.

- Sagen overdrages til politiet med henblik på vurdering af, om der er foregået noget ulovligt. Et samlet byråd mener, at det er politiet, der er rette myndighed til at bedømme dette. Jeg håber dermed, at vi kan få afklaret sagen endeligt

Mødet blev afholdt som lukket møde af hensyn til sagens personfølsomme indhold, og der kan ikke refereres yderligere fra mødet.

Sagen er nu overgivet til politiet, og der vil ikke være yderligere udtalelser af hensyn til politiets arbejde, skriver Greve Kommune.

Forlader posten med to millioner kroner i hånden

Den 15. juni blev Claus Thykjær fritaget for tjeneste og den 22. juni besluttede byrådet i Greve. at indlede en sag, med henblik på at samarbejdet skulle ophøre.

Man besluttede at indgå en fratrædelsesaftale med ham, fordi byrådet havde mistet tilliden til ham i stillingen.

Hvad er en kommunaldirektør?

  • Kommunaldirektøren har på borgmesterens vegne det daglige ansvar for en kommunes administration.


  • Det er altså kommunens øverst ansatte embedsmand, der driver parløb med den siddende borgmester.


  • Kommunaldirektøren er på borgmesterens vegne øverste ansvarlige for personaleforhold, administrationens indretning, sagernes ekspedition og lignende.


  • Kommunaldirektøren er normalt sekretær for kommunalbestyrelsen ved dens møder.

Det skete efter sager om private indkøb foretaget på Greve Kommunes kreditkort. Noget som Claus Thykjær ifølge DR erkendte, og han skulle efterfølgende have tilbagebetalt det private forbrug, som blandt andet skulle skyldes en forglemmelse, og at han forvekslede sit eget og kommunens kreditkort.

Claus Thykjær skrev på Facebook dagen efter fyringen, at han havde begået “personlige fejl.”

"Jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod. Det betaler jeg nu prisen for. Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen ved at arbejde i et politisk styret system,” skrev han.

Efter fyringen kunne Claus Thykjær forlade posten med udsigt til at få udbetalt mere end to millioner kroner fra kommunen i det kommende år.

Det viser en aktindsigt i hans fratrædelsesaftale og lønforhold, som TV 2 Lorry har fået.

Dels får Claus Thykjær ifølge ansættelseskontrakten som opsagt kommunaldirektør nu en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et års løn. Det løber op i knap 1,6 millioner kroner.

Derudover har han i en særskilt fratrædelsesaftale forhandlet sig frem til at få et engangsbeløb svarende til tre måneders sædvanlig løn inklusive pension “som en godtgørelse.” Det er lige i underkanten af 500.000 kroner.

Samtidig afregnes der fire ugers ferie til FerieKonto, ligesom han får den 6. ferieuge fra 2020, 2021 og 2022 udbetalt.

Claus Thykjær sad som kommunaldirektør i Greve Kommune siden marts 2016, og han har tidligere været ansat som kommunaldirektør eller vicekommunaldirektør i henholdsvis Guldborgsund Kommune, Gribskov Kommune og daværende Helsinge Kommune.

_

_Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere