Kommune skruer affaldsgebyr kraftigt i vejret

Gebyr på husholdningsaffald i Greve stiger med knap 36 procent, så boligejere nu skal betale 850 kroner mere om året.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligejere i Greve må grave dybere i lommerne for at komme af med deres husholdningsaffald.

Det sker, efter at Greve Byråd har endeligt vedtaget nye gebyrer for affald, som skal træde i kraft 1. maj til næste år.

Prisen stiger med 851,13 kroner per år for en bolig med egne affaldsbeholdere, hvilket svarer til en stigning på knap 36 procent.

Til gengæld bliver Greve Kommune også lidt grønnere, forsikrer Dansk Folkepartis Mortan Martinsson, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget. 

- Det koster både lidt ekstra besvær og lidt ekstra penge at sortere affaldet bedre, men det er også nødvendigt, hvis Greve Kommune skal leve op til EU's regler om affald. Heldigvis ligger gebyrstigningerne inden for det, vi havde forventet, siger han i en pressemeddelelse udsendt af kommunen.

Nye affaldsbeholdere rulles ud

På byrådsmødet vedtog politikerne to gebyrblade. Et gebyrblad for perioden fra nytår og til 30. april, hvor gebyrerne er, som vi kender dem nu. Og et fra 1. maj til 31. december, hvor gebyrerne bliver vist for både almindelige parcelhuse, lejligheder, brug af genbrugsstationen med mere. 

I Greve Kommune er det KLAR Forsyning, som står for affaldsordningerne. Det er også KLAR Forsyning som i den kommende tid vil sørge for, at alle borgere og boligselskaber får de affaldsbeholdere og sorteringssystemer, som skal til.

KLAR Forsyning er en sammenlægning af Energiforsyningen Køge, Greve Solrød Forsyning og Stevns Forsyning. Selskabet ligger på Vasebækvej i Køge.
KLAR Forsyning er en sammenlægning af Energiforsyningen Køge, Greve Solrød Forsyning og Stevns Forsyning. Selskabet ligger på Vasebækvej i Køge.
Foto: Greve Kommune - facebook

Kommunen meldte allerede i starten af oktober den nye gebyrtakst ud på dens hjemmeside. Men da byrådet på det tidspunkt endnu ikke havde taget endelig stilling til forvaltningens forslag om den markante gebyrstigning, fordi byrådet stadig havde en række ubesvarede spørgsmål, måtte kommunen trække i land og afvente byrådets endelige svar.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

København er ramt af strejke blandt skraldemænd.

Nu kommer der top på affaldet:
Flere hundrede københavnske skraldemænd strejker

Michael Ziegler stamcelledonation

Efter borgmesters opråb:
Interesse for stamcelledonation er eksploderet

Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Vis mere
20230320-101929-A-2000x1122ma

Kendt pizzakæde lukker

20180824-112912-6-1920x1280we

S og SF vil droppe gratis parkering om søndagen i København: "En rigtig dårlig idé"

Vis mere