Borgere rystede: Lokale grupper i voldsomme overfald på hinanden

Fem unge er varetægtsfængslet i 14 dage efter groft overfald på en ung mand. Nordsjællands Politi sætter nu ind med ekstra patruljer og mobil politistation i Gribskov.

To grove og voldelige overfald på to dage har ramt Gribskov Kommune - lørdag aften ved Helsinge Station - og mandag aften på en parkeringsplads i den lille by Blistrup.

- En større gruppe af mennesker har angrebet enkeltstående personer. I begge tilfælde er der tale om grov vold - det vil sige slag, spark og brug af redskaber, siger Jan Hedager, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry. 

Ifølge Nordsjællands Politi er overfaldene sket, fordi der er en konflikt mellem to lokale grupperinger.

quote Jeg er bekymret for de unge mennesker og mine sønner. Det er jo et meget stort problem.

Naja Rubin, borger, Smidstrup

Politiet har nu anholdt fem yngre mænd, som onsdag eftermiddag er blevet varetægtsfængslet i 14 dage for grov vold mod en 17-årig ung mand, som blev overfaldet lørdag eftermiddag af en større gruppe maskerede unge i ventesalen på Helsinge Station.

Samtidig efterforsker de overfaldet på en 20-årig mand der mandag aften blev overfaldet på parkeringspladsen mellem Netto og SuperBrugsen i Blistrup. 

Mandag aften blev en 20-årig ung mand overfaldet på parkeringsplads i Blistrup. Han blev revet ud af sin bil og tæsket.
Mandag aften blev en 20-årig ung mand overfaldet på parkeringsplads i Blistrup. Han blev revet ud af sin bil og tæsket.

Overfaldene skaber utryghed og bekymring hos flere borgere i kommunen.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Det er rystende, siger Naja Rubin, som er mor til to drenge, og fortsætter: 

- Jeg er bekymret for de unge mennesker og mine sønner. Det er jo et meget stort problem. 

Også Holger Jensen, der bor i byen, føler sig utryg. 

- Det gør mig utryg - det må jeg indrømme, siger han til TV 2 Lorry. 

quote Jeg kan sige, at der er tale om to lokale grupperinger. Der er tale om forholdsvis unge mennesker fra 15 år og op efter til starten af 20'erne

Jan Hedager, vicepolitiinspektør, Nordsjællands Politi

TV 2 Lorry har onsdag været ved Helsinge Station og talt med både unge og lokale butiksindehavere. Ingen af dem ønsker at stille op til interview til tv.

De fortæller blandt andet, at man ikke skal blive uvenner med de forkerte i Helsinge, og hvis man møder en af grupperingerne, skal man slå blikket ned, og at man ikke skal opholde sig på og ved Helsinge Station om aftenen. 

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at de to overfald har en sammenhæng.

- Jeg kan sige, at der er tale om to lokale grupperinger. Der er tale om forholdsvis unge mennesker fra 15 år og op efter til starten af 20'erne, siger vicepolitiinspektør Jan Hedager.

Nordsjællands Politi var i dag tilstede ved Kvickly i Helsinge med en mobil politistation fra klokken 13 til 19, hvor borgere kunne få en snak, om det der sker i området for tiden.
Nordsjællands Politi var i dag tilstede ved Kvickly i Helsinge med en mobil politistation fra klokken 13 til 19, hvor borgere kunne få en snak, om det der sker i området for tiden.
Foto: Morten Raarup / TV 2 Lorry

quote Det er i hvert fald ikke lykkedes os at få dem stoppet i at lave kriminalitet i vores kommune

Mikkel Andersen, formand, Beskæftigelse- og Ungeudvalget i Gribskov Kommune, Socialdemokratiet

På baggrund af de to voldelige overfald er Nordsjællands Politi onsdag rykket ud med en mobil politistation i Helsinge, hvor borgere kan komme og få en snak.

- Nu holder vi i dag her i Helsinge, og politistationen er her for, at folk kan tale med politiet - komme ud og møde os, og hvis man føler sig utryg, kan man få en snak med os om den situation, der er i øjeblikket, siger Jan Hedager. 

Ifølge formanden for Beskæftigelse- og Ungeudvalget i Gribskov Kommune, Mikkel Andersen fra Socialdemokratiet, er denne form for kriminalitet ikke et nyt problem i området. 

Han er glad for politiets tilstedeværelse og ser frem til den nye nærpolitistation, som kommer på sigt, men han mener, kommunen igen bliver nødt til at tage problemet op på næste udvalgsmøde. 

- På næste udvalgsmøde, som vi har om tre uger, der vil vi tage problematikken op og så kigge på, hvad er det for nogle indsatser, vi har. Er der noget, vi skal ind at kigge på igen, og gøre på en anden måde i forhold til den forebyggende indsats. For det er i hvert fald ikke lykkedes os at få dem stoppet i at lave kriminalitet i vores kommune, siger Mikkel Andersen. 

Formand for Beskæftigelse- og Ungeudvalget i Gribskov Kommune Mikkel Andersen fra Socialdemokratiet vil diskutere forebyggende indsatser på det næstkommende udvalgsmøde.
Formand for Beskæftigelse- og Ungeudvalget i Gribskov Kommune Mikkel Andersen fra Socialdemokratiet vil diskutere forebyggende indsatser på det næstkommende udvalgsmøde.
Foto: Morten Raarup / TV 2 Lorry

quote Det gør mig utryg - det må jeg indrømme.

Holger Jensen, borger, Blistrup

Politiet sætter nu ind med flere patruljer, og den mobile politistation vil køre rundt i kommunen både torsdag og fredag. Den præcise lokation og tidspunkt kan man se på Nordsjællands Politis Twitter-profil. 

- Borgerne vil de næste par dage opleve, at der er rigtig meget politi til stede - især i aften- og nattetimerne. Vi vil være tilstede forskellige steder med vores mobile politistation, og vi vil følge op i takt med efterforskningen, og hvad den vil vise, siger Jan Hedager. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik