Fuglepark-ejer hørte forkert: Hvad siger du, må jeg gerne åbne? Det er jo helt kanon

Nordsjællands Fuglepark genåbner i dag torsdag den 21. maj.

Telefonen ringer….

- Det er Frank.

- Hej Frank. Det er Morten Engelschmidt fra TV 2 Lorry. Jeg ringer for at få din kommentar til, at I fra i dag gerne må åbne igen.

- Hvad siger du, må jeg gerne åbne? Jeg har ellers lige set Mette Frederiksen stå på tv og sige, at det først er fra den 27. maj.

- Nej, den er god nok. Du må åbne med det samme. Hvad siger du til det?

- Det er jo helt kanon. Men er du helt sikker?

quote Det betyder super meget for os, at vi må åbne. Jeg er vildt glad, og jeg er mere end klar til at åbne allerede i dag.

Frank Friis, ejer af Nordsjællands Fuglepark

- Ja, det gælder fra i dag, så hvornår åbner du?

- Jamen, det gør jeg da med det samme. Tak for at fortælle mig det, det gør mig helt vildt glad.

Sådan starter samtalen, da TV 2 Lorry torsdag morgen får fat på Frank Friis, der ejer Nordsjællands Fuglepark i Græsted.

Frank Friis var tilsyneladende en smule forvirret, men da Nordsjællands Fuglepark er en zoologisk have, må han genåbne straks fra den 21. maj. Da han forstod det, lød der nærmest en jubel i den anden ende af røret.

- Det betyder super meget for os, at vi må åbne. Jeg er vildt glad, og jeg er mere end klar til at åbne allerede i dag, siger han.

Parken åbner klokken 10.00 torsdag den 21. maj og holder åben til og med søndag i denne weekend.

Har gjort sig bemærket med trods-kommentar

Frank Friis, der har drevet Nordsjællands Fuglepark gennem 20 år, har i løbet af de tre seneste uger gjort sig temmelig meget bemærket med udtalelser om at begå civil ulydighed og trodse regeringens forbud ved at holde dyreparken åben, selv om zoologiske haver i første omgang var sat til genåbning den 8. juni.

Og det var på grund af den skrantende økonomi, at Frank Friis valgte at ytre sig, som han gjorde.

- Det har pisset mig af længe, at zoologiske haver ikke har måttet holde åbent, selvom det meste foregår udenfor på store arealer. Det har virkelig skuffet mig, hvordan vi på den måde er blevet tilsidesat og negligeret, siger han.

Fugleparken har i de seneste uger modtaget omkring 150.000 kroner i donationer, og på trods af at Frank Friis flere gange altså har proklameret, at han ville trodse regeringens forbud, så endte han i weekenden alligevel med at holde sin dyrepark lukket, da politiet kom forbi og stod klar med bødeblokken.

Lukkede i respekt for donationer

Og det var netop penge-donationerne, der fik ham til at lukke ned sidste weekend i stedet for at betale politiets bøde:

- Da jeg sagde, at jeg ville fortsætte med at holde åbent, havde jeg ikke en krone i kassen. Men da jeg begyndte at modtage donationer fra folk, ville jeg ikke have, at pengene skulle bruges på at betale dumme bøder. De skulle udelukkende bruges på dyrene.

- Donationerne betyder, at vi netop ville have klaret det, hvis vi var tvunget til at holde lukket til 8. juni, men nu ser det meget bedre ud, da vi må åbne igen.

Dog er der fortsat lidt malurt i bægeret, for Frank Friis forstår ikke, hvorfor han endnu ikke modtaget det beløb fra staten, han er berettiget til.

- Vi har stadig ikke fået de 69.000 kroner, som vi skal modtage fra hjælpepakkerne. De burde være faldet for længe siden – det kan da ikke være rigtigt, at jeg skal forlade mig på hjælpen fra samfundets søde borgere, siger Frank Friis, inden han skal ud på den daglige fodringsrunde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik