Danmark planter træer: To nye skove plantes i Hovedstadsområdet - men kun hvis du giver et træ

Hovedstadsområdet bliver to skove rigere - men kun hvis dansker giver et træ.

Udover at skove efterlader os med en helt særlig ro, så er de også jordens lunger.

Skove er det mest effektive middel til at trække CO2 ud af luften. Skov er populært sagt jordens lunger, og ifølge FN’s Klimapanel er mere skov en central del af klimaløsningen. Hver hektar ny bøgeskov vil i løbet af de næste 100 år lagre over 1.400 tons CO2.

Lørdag skydes et stort projekt i gang, der skal gøre Danmark endnu grønnere - og i sidste ende skal gøre landet en million træer rigere.

TV 2 lancerer indsamlingen, Danmark Planter Træer, og i den forbindelse skal der skyde nye skove op i hele Danmark - hvis altså danskerne donerer.

I Hovedstaden skal to nye skove skyde op - én i Skævinge ved Hillerød og én ved Ballerup.

For 20 kroner kan du donere et træ til den skov, som du helst ser rejse sig.

Indsamlingen kulminerer med et show lørdag den 14. september med Puk Elgaard og Mikkel Kryger som værter. Showet finder sted midt i en skov, ved foden af det ikoniske ’Skovtårn’ tæt ved Næstved.

TV 2 oplyser, at formålet med begivenheden dels er at skabe øget fokus på klimaudfordringerne, dels at understrege, at vi alle kan gøre en indsats i det nære og dels at slå fast, at det er vigtigt for mennesker at have skov og natur omkring sig.

Det er den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står for at etablere nye offentlige folkeskove, mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden bevarer eksisterende skov.

 
 
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Spørg Os - Afstemning

_