Lynsucces giver stadionproblemer - nu kan der være hjælp på vej

Politikerne på rådhuset i Hillerød skal nu diskutere, om der skal bruges op mod 20 millioner kroner på et nyt stadion til byens succesrige fodboldhold.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kan nu være hjælp på vej til Hillerød Fodbold, som lige nu tørner ud på et stadion, der ikke lever op til de krav, som klubbens nylige succes på grønsværen kræver.

For første gang i Hillerød Kommunes historie har et borgerforslag således opnået stemmer nok til at blive taget op i byrådet. Derfor skal politikerne i Hillerød nu forholde sig til, om der skal investeres op mod 20 millioner kroner i det lokale stadion.

Hillerød Fodbold har på få år spillet sig fra Serie 2 til landets næstbedste fodboldrække, men med den succes følger også udfordringer.

Hjemmebanen på Hillerød Stadion lever nemlig ikke op til kravene for NordicBet Liga - 1. division. Anlæggets eneste tribune har 215 siddepladser, og det er altså langt fra de 1000 siddepladser, som Divisionsforeningen stiller krav om.

Men det er ikke kun siddepladser der mangler på Hillerød Stadion. Der mangler også lysmaster og varme i banen. Og bliver kravene ikke opfyldt, har det konsekvenser, lyder det fra Jesper Lolk-Nielsen, der er bestyrelsesformand i Hillerød Fodbold Elite A/S.

- Som det ser ud lige nu, kan vi ikke fortsætte med at spille vores hjemmebanekampe i Hillerød, og så skal vi leje os ind på et andet stadion, siger Jesper Lolk-Nielsen.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Hillerød Stadion.
Hillerød Stadion.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

"Historisk"

Dragan Popovic (V), de er formand for kommunens sundheds- og idrætsudvalg er positivt indstillet over for ønsket om et nyt stadion, også selvom fodboldklubben er privatejet af selskabet Hillerød Fodbold Elite.

- Det er jo historisk på den måde, at vi kan mærke, at der er opbakning til det her forslag, siger han.

Hvis fodboldholdet rykker ned igen, er pengene så ikke spildt?

- Det vil jeg ikke mene. Det skaber et fællesskab derude, fordi andre klubber også kan bruge banen.

Borgmesteren i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen (S) anerkender også fodboldklubbens problem, men hun kan ikke love klubben de mange millioner.

- Jeg mener ikke, at der bliver bevilget 20 millioner kroner, men der bliver arbejdet hurtigt, grundigt og koncentreret med en plan for Hillerød Stadion, siger Kirsten Jensen til TV 2 Kosmopol.

Det er altså endnu ikke sikkert, at Hillerød Fodbold fremover kan invitere de lokale fans til 1. divisionskamp på hjemmebanen.

- Vi er en klub og et fodboldhold, der hører til i Hillerød, og vi har en enorm sammenhængskraft med foreningslivet og børnene. Så jeg håber, politikerne kan se, at det ikke bare er et projekt for et førstehold, men et projekt for en hel by, siger Jesper Lolk-Nielsen. 

Hillerød Stadion.
Hillerød Stadion.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
40_percent

Kæmpede med næb og kløer: Fiskeørn forsøgt bestjålet af skovmår

tårnby kommune

Stærkt trafikeret motorvejsrampe spærret i en måned ekstra

Vis mere