Nyt boligområde lægger op til fællesskaber på tværs af generationer

Der er et nyt boligområde på vej til Hillerød Kommune. Kommunen har netop underskrevet en kontrakt, der betyder, at en stor del af området skal være almene lejeboliger.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er Skævinge en lille by omgivet af marker, men snart bliver den udvidet med et nyt større boligområde. Og en del af boligområdet vil bestå af almene lejeboliger med fokus på såkaldte "generationsfællesskaber".

Hillerød Kommune og Boligselskabet Nordsjælland har netop underskrevet en kontrakt, der giver plads til i alt 163 almene lejeboliger.

Her ser man, hvor det nye boligområde skal ligge. De almene lejeboliger skal bygges i delområde B.
Her ser man, hvor det nye boligområde skal ligge. De almene lejeboliger skal bygges i delområde B.

Lejeboligerne vil være opdelt i syv mindre klynger, hvor der i seks af dem både vil være familieboliger og ældrevenlige boliger.

- Det er tanken, at der skal være plads til at alle. Både yngre og ældre. Og de kan så nyde godt af hinandens selskab og livserfaring, fortæller Lena Andersen, der er formand for Boligselskabet Nordsjælland.

Hver klynge vil have et fælleshus tilknyttet, som beboerne i fællesskab selv kan finde ud af, hvad de vil bruge til. Det kan for eksempel bruges til fælles værksteder, en gæstebolig eller en beboercafé.

Den syvende klynge vil være et mere forpligtende seniorbofællesskab.

Her ser man den indre gårdhave i seniorbofællesskabet. Bofællesskabet har fået navnet Almanakken.
Her ser man den indre gårdhave i seniorbofællesskabet. Bofællesskabet har fået navnet Almanakken.
Foto: Sweco Architects

- Der er rigtig mange ældre, som meget gerne vil bo i sådan et seniorbofællesskab, hvor man både kan være sig selv, men også kan være sammen med andre på ens egen alder. Så har man nogen, man kan være sammen med om nogle aktiviteter og få en god dagligdag med, siger Lena Andersen.

Det er planen, at første spadestik til de nye almene lejeboliger vil blive taget op et par år, og de første lejere skal kunne flytte ind i boligerne om cirka fire-fem år.Vis mere
Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

20200810-092901-L-1920x1280we

Metrotog får nyt liv:
En gevinst for miljøet og passagerer

Vis mere