Kommune forbyder både cigaretter og snus i arbejdstiden

I fremtiden må medarbejdere i Hørsholm Kommune hverken ryge tobak, bruge e-cigaretter eller tage snus i arbejdstiden.

Flere og flere kommuner indfører røgfri arbejdstid, og nu er turen kommet til Hørsholm Kommune.

Som et forsøg på at få sundere medarbejdere har kommunen besluttet at forbyde kommunens medarbejdere brug af både tobak, snus og e-cigaretter i arbejdstiden fra 1. august 2020.

- Hørsholm Kommune ønsker at være en aktiv medspiller i at forbedre folkesundheden og ikke mindst sikre et sundere arbejdsmiljø for vores medarbejdere. Samtidig har vi som kommune et ansvar for at være en god rollemodel for kommunens børn og unge, hvor kommunens medarbejdere er med til at gøre tobak mindre synligt og attraktivt, siger kommunens borgmester Morten Slotved (K) i en pressemeddelelse.

Med det nye rygeforbud slutter Hørsholm sig til de 41 kommuner i landet, der allerede har indført røgfri arbejdstid.

Blandet modtagelse blandt medarbejdere

Kommunen har forud for den politiske beslutning forsøgt at inddrage medarbejderne i, hvordan implementeringen af forbuddet skulle foregå. 

- Det er vigtigt for os at være i tæt dialog med medarbejderne, når der igangsættes nye initiativer, eller som her, hvor der indføres en ny politik, der vedrører medarbejderne. Det er os meget på sinde, at vi sikrer os, at både ledere og medarbejdere forstår bevæggrundene bag initiativet og er klædt ordentligt på til at leve op til politikken, lyder det fra kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon.

Forslaget om at indføre tobaks-forbud er dog blevet modtaget med blandede følelser blandt medarbejderne, oplyser kommunen. 

I forbindelse med de nye regler har tilbyder kommunen i løbet af foråret rygestopkurser til de medarbejdere, der ønsker at benytte chancen til at stoppe helt med at ryge.

- I den forbindelse er det vigtigt at slå fast, at vi med røgfri arbejdstid ikke forventer et totalt rygestop fra vores medarbejdere, men er det et ønske fra medarbejderen at lægge cigaretterne helt på hylden, understøtter vi det også, siger Pernille Halberg Salamon.

Spørg Os - Afstemning

_