Succes: Stor indsats i kriminalitetsplaget område hjælper

Gadehavegård i Høje Taastrup var plaget af kriminalitet. Målrettet indsats fra borgere, politi og kommune har gjort underværker


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De har svært ved at få armene ned af bare begejstring, betjentene hos Københavns Vestegns Politi. For en målrettet indsats i bebyggelsen Gadehavegård i Høje Tasstrup har betydet, at området helt er ved at skifte karakter.

-Det er en super positiv udvikling og der er grund til at kippe med flaget og rose det samarbejde vi har til alle sider i Gadehavegård, siger vicepolitiinspektør Bjarne Nisted, der leder Distrikt Vest under Københavns Vestegns Politi.

Gadehavegård var plaget af indbrud, anden kriminalitet og utryghed. Men nu er udviklingen vendt. Politiet har samarbvejdet med borgerne i området og med kommunen, og det ser nu ud til at give pote.

Siden årets start har der for eksempel ikke været et enste indbrud, og antallet af anmeldelser af strafbare forhold er faldet med 37 procent i første halvår af 2016 i forhold til samme periode i 2015.

-I Gadehavegård ville vi normalt have 5-6 straffelovs overtrædelser på 14 dage. Siden 1. juli har vi haft én anmeldelse – der har handlet om stjålne nummerplader, fortæller Bjarne Nisted. 

Politiet kan ikke pege på en enkelt grund til forandringerne, men mener, at der er mange faktorer involveret.

-Sammen med Høje-Taastrup Kommune, boligselskabet og borgerne i Gadehavegård er der blevet ydet en stor indsats de seneste år med beboermøder, tryghedsvandringer og lignende, for at imødegå kriminalitet og utryghed, siger Bjarne Nisted.

Politiet har i en periode arbejdet målrettet med at dele oplysninger om hvad der er baggrunden for eventuelle udrykninger i området. Tidligere har politiets tilstedeværelse i området i forbindelse med f.eks. naturlige dødsfald skabt myter om mulig kriminalitet.

Politiet har i en periode arbejdet målrettet med at dele oplysninger om hvad der er baggrunden for eventuelle udrykninger i området. Tidligere har politiets tilstedeværelse i området i forbindelse med f.eks. naturlige dødsfald skabt myter om mulig kriminalitet.

Samtidig viser seneste tryghedsmåling i området, at trygheden er stigende.

 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Skraldemand i arbejde ny

Skraldemænd er på arbejde igen - men forhandlingerne er ikke slut

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Vis mere
Politi skud nørrebro december

Tiltale: Bandedrab i København blev forberedt i ti dage

20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Vis mere