Gigantisk millionhul i kommunekasse - velfærdsmassakre lurer i Hørsholm

Hørsholm Kommune har fortsat en stor budgetudfordring for 2020 og de efterfølgende år.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I disse uger mødes partierne fra Hørsholm Kommunalbestyrelse til intensive møder om budgettet for 2020-23.

Den bundne opgave har indtil nu været at omprioritere 66 millioner kroner, hvilket vil betyde serviceforringelser for borgerne.

quote Vi er slet ikke der i forhandlingerne, hvor vi kan afvise eller beslutte reduktionsforslagene, så alt er forsat i spil.

borgmester Morten Slotved (Kons.)

Med den nyeste udvikling er budgetopgaven fortsat stor, men presset er lempet en smule, og der skal i stedet findes omprioriteringer for 35-45 millioner kroner i 2020 og de efterfølgende år, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Det er positivt, men budgetopgaven er fortsat stor, siger borgmester Morten Slotved (Kons.) i pressemeddelelsen.

Budgetforhandlingerne har været i gang siden 5. september, men det er først nu, at Hørsholm Kommune kender tallet i forhold til behovet for omprioriteringer på kommunens budget.

Årsagen skal findes i regeringsskiftet. På grund af folketingsvalget og efterfølgende regeringsdannelse blev der nemlig ikke indgået økonomiaftale før sommerferien mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (Kl), som det plejer at ske.

Meget på spil, siger borgmester

Det er først nu, at kommunerne har fået deres egne kommunetal, og resultatet er, at Hørsholm Kommune skal finde 35-45 millioner kroner i budgettet hvert år fra 2020-2023.

- Vi kan ikke aflyse de svære budgetforhandlinger, for der er stadigvæk meget på spil i forhold til, hvilke serviceforringelser borgerne kommer til at mærke til næste år og årene frem, siger Morten Slotved.

- Men toppen af presset er taget af, og det kan både borgere og politikere glæde sig over, tilføjer han.

Budget klar 4. november

Borgmester Morten Slotved kan endnu ikke pege på, hvilke reduktionsforslag der bliver taget af bordet som følge af den nye situation.

- Vi er slet ikke der i forhandlingerne, hvor vi kan afvise eller beslutte reduktionsforslagene, så alt er forsat i spil. Budgettet er først klar den 4. november i år, siger han.

Udover budgetaftalen spiller Hørsholm Kommunes indtægter fra selskabsskatten også positivt ind, idet kommunen får 8-9 millioner kroner mere ind i 2020 end budgetteret.

De politiske budgetforhandlinger begyndte torsdag den 5. september og afsluttes mandag den 4. november, hvor Kommunalbestyrelsen endeligt vedtager budgettet for 2020-23.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere