Borgmester overvinder kræft og vender tilbage

Efter syv uger som sygemeldt vendte Hvidovre-borgmesteren Helle Adelborg onsdag tilbage. Borgmesteren har fået fjernet en kræftknude.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På arbejdernes internationale kampdag vendte Hvidovres socialdemokratiske borgmester tilbage som kommunens overhoved efter syv ugers fravær som sygemeldt.

På Facebook oplyser Helle Adelborg, at hendes sygefravær skyldtes, at hun er blevet opereret for en kræftknude.

- Jeg er blevet opereret og har fået fjernet en kræftknude i min tarm. Heldigvis uden spredning, og derfor er jeg helbredt og skal ikke have nogen form for efterbehandling. Dog har jeg en midlertidig stomi og vil inden for kort tid få den opereret på plads igen, skriver hun og fortsætter:

- Min kræftknude blevet fundet i en screening, og jeg havde absolut intet mærket til den forud. Jeg er glad for at leve i vores velfærdssamfund, hvor vi får tilbud som screeninger.

Helle Adelborg vender tilbage efter syv uger som sygemeldt på grund af en operation for en kræftknude.
Helle Adelborg vender tilbage efter syv uger som sygemeldt på grund af en operation for en kræftknude.
Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Den tilbagevendende politiker benytter også lejligheden – og dagen – til at slå på tromme for en klassisk arbejdermærkesag: Ulighed.

- I mange år har vi talt om ulighed i sundhed, og vi bliver nød til også at sætte ulighed i kræft på dagsorden, hvis målet om en højere helbredelsesprocent skal stige. Jeg er fuld af beundring for alt det personale, jeg har mødt på min vej den seneste tid, fantastiske mennesker, der knokler og som vi politikere skal lytte meget mere til, for de har om nogen fingeren på pulsen, skriver Helle Adelborg.

Borgmesteren har været sygemeldt siden den 19. marts. Mens Helle Adelborg har været sygemeldt, har 1. viceborgmester Mikkel Dencker fra DF vikarieret.

Du kan læse hele borgmesterens opslag herunder:Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere