ARKEN klar med med trækplaster: Van Gogh på væggene

En omfattende kunstudstilling med værker af Vincent van Gogh åbner til efteråret på kunstmuseet ARKEN.

Til efteråret kan kunstmuseet ARKEN åbne dørene for en udstilling, som nok skal få kunstelskere til at flokkes til museet i Ishøj.

For første gang i over 70 år kan en separatudstilling med den hollandske kunstner Vincent van Gogh nemlig opleves på et museum i Danmark.

- Vincent van Goghs kunstneriske blik på mennesket og naturen rammer dybt i hjertekulen. Han var meget religiøs, og når han malede sine smukke billeder af naturen, var det som en god gerning – en gave til sine medmennesker, skriver ARKEN i en pressemeddelelse.

En af de mest betydningsfulde kunstnere

I udstillingen, der kommer til at have 28 malerier og 11 tegninger, vil museumsgængere se van Goghs værker, som sætter fokus på forholdet mellem kunst, menneske, natur og religion.

Og selvom Vincent van Gogh, der skar sit eget øre af, døde i 1890, bliver han stadigvæk anerkendt som en verdens mest betydningsfulde kunstnere gennem tiden.

- Van Goghs værker indvarsler det moderne i kunsten ved eksempelvis at lade psykologien og subjektet gøre sit indtog i maleriet, skabe billedets ekspressive energi gennem vibrerende farver og tage banebrydende skridt henimod abstraktionen, skriver ARKEN.

ARKENS udstilling med Vincent van Gogh er organiseret i et samarbejde med Kröller-Müller Museum, som ligger i Holland. 

Udstillingen åbner 1. september 2018 og kan opleves til den 20. januar 2019.

Maleriet 'Stynede piletræer ved solnedgang', som Vincent van Gogh malede i 1888.
Maleriet 'Stynede piletræer ved solnedgang', som Vincent van Gogh malede i 1888.
Foto: Vicent van Gogh / Kröller-Müller Museum, Otterlo

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik