Populært madkoncept fortsætter: Her åbner ny Wefood-butik

Danmarks første sociale supermarked, Wefood, har haft stor succes siden åbningen. Nu åbner Folkekirkens Nødhjælp ny butik.

I februar i år slog Folkekirkens Nødhjælp dørene op for en såkaldt Wefood-butik på Amager. 

Wefood-konceptet er både simpelt og sympatisk: Her sælges varer, der ikke kan sælges til fuld pris i andre forretninger - fx fordi varerne er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Til gengæld kan kunderne købe madvarer til halv pris, og overskuddet går til verdens fattigste. 

Den første på butik på Amager har været en bragende succes, og nu åbner Folkekirkens Nødhjælp endnu en Wefood-butik. Denne gang på Nørrebrogade i København.

quote  Den næste halvanden måned vil vi hamre, skrue og banke for at få gjort butikken klar til åbningen. 

Thomas Mølgaard Andersen, Folkekirkens Nødhjælp

- Den næste halvanden måned vil vi hamre, skrue og banke for at få gjort butikken klar til åbningen. Vi sætter rigtig stor pris på det arbejde, de frivillige lægger i forberedelserne, og vi håber, at endnu flere frivillige og endnu flere leverandører har lyst til at være en del af Wefood-holdet, siger Thomas Mølgaard Andersen.

Sådan så det ud, da den første Wefood-butik åbnede på Amager i februar.

Hvert år smides mere end 700.00 ton mad ud i Danmark, og bag idéen til Wefood ligger - ud over bekæmpelsen af madspild - et ønske om hjælpe verdens fattigste.

- Alene de første tre måneder har Wefood modtaget mere end 25 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste, siger Thomas Mølgaard Andersen, ansvarlig for Genbrug og Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Den nye Wefood-butik åbner mandag den 7. november klokken 16 på Nørrebrogade 58.

I 2017 åbner Folkekirkens Nødhjælp den tredje Wefood-butik. Planen er at åbne i Aarhus.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik