Nørdede kikærter i halvandet år: Nu er Yousef verdensmester i falafel

I weekenden blev et lille falafelsted i København kåret til verdens bedste.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Yousef Houji var i gang med sin kandidatuddannelse på Aalborg Universitet. Nu har han lavet verdens bedste falafel.

- Jeg er opvokset med falafel og humus. Det er noget, min bedstefar har lavet i mange år, fortæller Yousef Houji.

Han har helt fra barnsben været vild med falafel. Så meget at han nu har valgt at sætte sit studie på pause og springe ud som selvstændig.

Grundstammen i Yousef Houjis falafel kommer fra hans bedstefars opskrift. Han har dog igennem halvandet år nørdet de råvarer, der bruges, og har blandt andet testet mange forskellige kikærtesorter.

Yousef Houjis nørderi har nu resulteret i, at hans falafelbar på Østerbro, Nordisk Falafel, har vundet førstepladsen ved VM i falafel, som blev afholdt i Malmø lørdag.

- Det er stadig surrealistisk for mig – vi har ikke engang haft åbent et år, og så vinder vi titlen som verdens bedste falafel. Min bedstefar er meget rørt, siger Yousef Houji.

Hvis du selv har mod på at lave falafel derhjemme, så har Yousef tre tricks til at få det bedste ud af dem:

  • Det er vigtigt at kikærterne er økologiske, da de dermed bliver hurtigere udblødt.
  • Gør det simpelt. Udover krydderierne, så tilsæt bare persille, løg og hvidløg.
  • Væskebalancen i dejen er utrolig vigtig. Hvis der tilsættes for meget væske falder de fra hinanden.


Vis mere
MPPC_103_V1_2

Politiet vil ændre på farlig opførsel på cykelstierne

Skoletoilet Rådmandsgade Skole

Lang og klam udsigt til bedre toiletforhold på skoler:
På Nørrebro må fem børnehaveklasser deles om to toiletter

Vis mere