Ny budgetaftale sikrer WorldPride og EuroGames 6,5 millioner

De Radikale vil have givet flere penge, men det afviste de andre forligspartier. ”Der må være en rimelig balance,” siger konservativ gruppeformand.  

Det globale mega-event Copenhagen 2021 har fået en økonomisk håndsrækning af de københavnske politikere. Partierne bag budgetaftalen for Københavns Kommune investerer 6,5 millioner kroner i byens værtskab for WorldPride og EuroGames 2021. 

Det oplyser arrangørerne bag eventet i en pressemeddelelse.

De to LGBTQ-events afvikles som ét samlet event under overskriften Copenhagen 2021. Arrangørerne glæder sig over støtten, som i første omgang dækker planlægning i 2019. 

- De 6,5 millioner kroner får ikke vores helt fundraising over målstregen, men nu kan vi holde dampen oppe og fortsætte med at planlægge et hav kulturelle indslag, et EuroGames med 27 sportsgrene, en stor LGBTQ-rettighedskonference, en folkemøde-inspireret demokratifestival og den store WorldPride-march, som alt i alt forventes at tiltrække 750.000 gæster, siger Lars Christian Østergreen , der er direktør for det sekretariat, som står for planlægningen af Copenhagen 2021.  

Bevillingen på 6,5 millioner kroner ligger fast, nu hvor Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre, Konservative, DF og Liberal Alliance har indgået en politisk aftale om kommunens budget for 2019.

Radikale ville afsætte hele bevillingen

Lars Christian Østergreen forklarer, at de havde ansøgt kommunen om penge i årene frem til 2021 for at virkeliggøre WorldPride og EuroGames under overskriften Copenhagen 2021. Nu er der klarhed om kommunens bidrag for 2019, men støtten i årene derefter ligger altså endnu ikke fast.

- Vi vil bruge kommunens støtte som katalysator til at indgå stærke partnerskaber med fonde og sponsorer, så vi kan rejse den nødvendige finansiering, lyder det fra Lars Christian Østergreen.

- Men vi kommer til at ansøge om penge i de kommende år også, for vi kan ikke lave et globalt mega-event, der sætter inklusion i centrum, LGBTQ-rettigheder på dagsordenen og København på verdenskortet uden stærk opbakning fra politikerne i de kommende år. 

Tommy Petersen, budgetordfører for Radikale Venstre, glæder sig også over bevillingen, men han undrer sig over, at de resterende partier ikke var klar til at finde pengene for alle årene frem til 2021. 

Tommy Petersen, budgetordfører for Radikale Venstre.
Tommy Petersen, budgetordfører for Radikale Venstre.
Foto: Nikolai Linares

- Det krævede lidt overtalelse af de andre partier, men jeg er glad for, at det lykkedes at finde de nødvendige penge til, at de dygtige folk kan komme godt fra start næste år med planlægningen af danmarkshistoriens største LGBT+ event.

- Til gengæld forstår jeg ikke, at der ikke er vilje til at afsætte hele bevillingen til det samlede event med det samme, siger Tommy Petersen i pressemeddelelsen.

For stor en mundfuld

De Konservatives gruppeformand Jakob Næsager siger til TV 2 Lorry, at partierne undervejs var blevet præsenteret for et krav om 20 millioner, men at det var for stor en mundfuld.

- Hvis kommunen går ind og lægger alle pengene nu, så har de ikke noget incitament til at gå ud og finde fondsfinansiering. Der er jo ingen grund til kun at putte kommunale penge i det, hvis der også er fonde, der vil finansiere det, siger Jakob Næsager.  

De Konservatives gruppeformand, Jakob Næsager.
De Konservatives gruppeformand, Jakob Næsager.
Foto: TV 2 Kosmopol

Han understreger, at der på ingen måde er stor modstand mod at bevillige penge til eventet. Men at man vil vente og se tiden an.

- Der må være en rimelig balance i, hvad kommunen bidrager med, og hvad fonde bidrager med. Og så må vi se, hvad de har behov for, når vi nærmer os 2021. I første omgang åbner vi ikke kassen op, så de bare kan tage, hvad de har behov for, siger Jakob Næsager.

Turismeøkonomisk omsætning for 120 mio. kr.

De 6,5 millioner kroner fra Københavns Kommune kommer i kølvandet på udmeldinger fra regeringen om at støtte afviklingen af Copenhagen 2021 med 5-7 millioner kroner i den kommende finanslov. Tilsvarende har kommunalpolitikerne i Malmø afsat penge eventet. Tilsagn om økonomisk støttes forventes også fra Frederiksberg Kommune, Roskilde Kommune og Region Hovedstaden, oplyser arrangørerne. 

En analyse fra Wonderful Copenhagen estimerer, at gæsterne ved Copenhagen 2021 vil generere omkring 120 millioner kroner i turismeøkonomisk omsætning. 

Copenhagen Pride er værtorganisationen for WorldPride, der er licenseret af organisationen InterPride. Pan Idræt er værtsorganisationen for EuroGames, der er licenseret af organisationen EGLSF.

De to events skal fejres samtidig under navnet Copenhagen 2021 den 12.-22. august i 2021. Det er første gang nogensinde, at de to events fejres på samme tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik