Sigtelse: 16-årig pige var tæt på angreb mod jødisk skole

Politiet har ifølge sigtelse afværget angreb ved at anholde 16-årig konvertit i Kundby.

En 16-årig pige fra Nordvestsjælland og en tidligere syrienkriger sigtes for at planlægge angreb på to skoler, herunder en jødisk privatskole i København.

Det er kommet frem tirsdag formiddag i et retsmøde i Holbæk.

Ifølge anklager Kristian Kirk har pigen blandt andet anskaffet kemikalier og forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP ved hjælp af bombemanualer.

Hun skal desuden have planlagt en prøvesprængning og forsøgt at anskaffe gødning, benzin og diesel. Den 24-årige er sigtet for at have medvirket til pigens foretagende.

Ifølge anklageren planlagde parret at begå terror mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske privatskole Carolineskolen i København.

Planen var at gennemføre sprængninger, hævdes det.

Angrebet mod Sydskolen, hvor pigen angiveligt selv har gået, planlagde parret ifølge sigtelsen frem mod 8. januar, mens angrebet mod den jødiske skole blev planlagt frem mod 12. januar.

Anklagemyndigheden ønsker ikke at fortælle, hvorfor netop disse datoer angives i sigtelsen, eller hvor nært forestående angrebene var.

Dog fremgår det, at angrebet mod Carolineskolen ifølge politiet kun mislykkedes, fordi pigen blev anholdt.

Den 16-årige nægter sig skyldig i anklagerne. Hun vil ikke udtale sig på nuværende tidspunkt, siger hendes forsvarer. Også den 24-årige nægter sig skyldig.

Sagen brød ud 13. januar i år, da Midt- og Vestsjællands Politi anholdt den dengang 15-årige pige i hendes hjem ved Kundby tæt på Holbæk. Det skete ved en større politiaktion og under medvirken af bomberyddere.

Den danske pige, som er konverteret til islam, blev dagen efter varetægtsfængslet i isolation.

Samme dag meldte den 24-årige tidligere syrienkriger sig selv til politiet i Østjylland. Også han blev fængslet i isolation.

I tirsdagens retsmøde var det anklager Kristian Kirk, der ønskede at offentliggøre sigtelserne, efter at de i næsten to måneder har været hemmelige for offentligheden.

- Der er mange hundrede afhøringer i efterforskningen, der har været på standby. Derfor har vi nu brug for at kunne tale om, hvad sigtelserne handler om, siger anklageren.

Efter oplæsningen af sigtelserne valgte dommeren at lukke dørene for offentligheden. Det betyder, at sagens nærmere omstændigheder foreløbig vil blive holdt hemmelige. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik