Venstre jubler over tre mandater i København: ”Vi frygtede stoleleg”

Hele tre mandater fik Venstre i Københavns Storkreds, og det var meget mere end de turde håbe på, fortæller folketingskandidat Jan E. Jørgensen.

I Københavns Storkreds var der tre oplagte kandidater til at udfylde Venstres pladser i Folketinget, men i Venstre var man lige til det sidste i tvivl, om man faktisk ville få tre mandater.

Derfor var det også en kæmpe forløsning for de tre herrer Jan E. Jørgensen, Tommy Ahlers og Martin Geertsen, som under stemmeoptællingen blev klar over, at alle tre kan tage hinanden i armene og vandre ind på Christiansborg.

quote Vi troede, at vi skulle lege stoleleg om pladserne i folketingssalen, men det viste sig, at det skulle vi ikke.

Jan E. Jørgensen, folketingskandidat, Venstre

- Jeg er meget glad for vores valgresultat. Og jeg er særligt glad for, at jeg ikke kom ind på bekostningen af de andre. Vi troede, at vi skulle lege stoleleg om pladserne i folketingssalen, men det viste sig, at det skulle vi ikke, og det gør det bare ekstra rart at blive valgt, siger Jan E. Jørgensen til TV 2 Lorry.

Da der var udsigt til hele tre mandater til Venstre i København, lød der også et jubelbrøl fra forsamlingen ved Venstres valgfest.

”Vi regnede med to mandater”

Lettelsen var særligt stor, fordi tre mandater netop var så uventet.

- Vi havde regnet med to mandater. Vi frygtede kun at få et mandat, og vi havde et spinkelt håb om tre mandater. Så vi blev rigtig glade, da vi så resultatet, siger Jan E. Jørgensen.

quote Min forfængelighed ville have det bedst med, at jeg går lidt frem.

Jan E. Jørgensen, folketingskandidat, Venstre

Nu er Jan E. Jørgensen bare spændt på, hvor mange personlige stemmer, han får ved dette valg. Tilbage i 2015 fik han 3.254 personlige stemmer, og han håber meget at kunne overgå sig selv.

- Min forfængelighed ville have det bedst med, at jeg går lidt frem, men samtidig ser det ud som om, at Tommy Ahlers får et kanonvalg, og det er jo bare helt fantastisk, at han har kunne trække en masse stemmer til vores parti, siger Jan E. Jørgensen.

Spørg Os - Afstemning

_