Efter nyt partihop: Liberal Alliance forsvundet på Københavns Rådhus

Partiet er nu ikke-eksisterende i Københavns Borgerrepræsentation


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Liberal Alliances gruppe på Københavns rådhus er ophørt med at eksistere.

Den 12. maj meddelte den ene af partiets to medlemmer i Københavns Borgerrepræsentation, Karina Bergmann, at hun fremover har adresse hos de konservative. Og i dag gælder det så partiets sidste repræsentant, Heidi Wang. Hun har, oplyser Venstre, meldt sig ind der.

Og det er ikke første gang, Heidi Wang, er medlem af Venstre.  Tidligere var hun nemlig medlem af borgerrepræsentationen for Venstre, da hun i 2010 besluttede sig for, at hun alligevel ikke ville være Venstre-politiker mere, men hellere ville kæmpe for Liberal Alliances synspunkter. 

Nu 10 år efter vender hun tilbage til sit gamle parti. Og dermed ophører Liberal Alliance med at have en repræsentation på Københavns Rådhus.

 - Vi kender Heidi som en flittig og ordentlig politiker med hjertet på det rette sted, og glæder os, til hun bliver en del af vores gruppe igen, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Farvel til enmandsgrupppe

Det har ikke været muligt for TV 2 Lorry at få kontakt til Heidi Wang, men i en pressemeddelelse fra Venstre giver hun udtryk for, at en enmandsgruppe, som den hun nu har nedlagt, ikke er velfungerende.

- Jeg vil fortsat kæmpe for den liberale sag, og det kan jeg bedre gøre i et fællesskab med andre partikolleger. Og Venstre er klart det parti, der ligger tættest på mine politiske standpunkter, siger Heidi Wang.

Partiet Liberal Alliance har i de senere år ført en omtumlet tilværelse. Både på landsplan - og altså lokalt.

Ser man på partiets hjemmeside for København, fremhæver partiet Alex Vanopslagh og Heidi Wang som de to medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation.

Alex Vanopslagh smuttede, da han blev formand for hele partiet. Han blev afløst af Karina Bergmann, der den 12. maj meddelte, at nu var hun konservativ - og nu lukker og slukker Heidi Wang altså partikontoret på rådhuset.

 
 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra partiets formand i København, Jakob Peterhänsel.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

elcykler

Kommune bruges i svindelnummer: Nu advarer politiet

Vis mere