Genåbning giver affald: "Vi har brug for jeres hjælp"

Københavns Kommune melder klar til en sommer, der står i genåbningens tegn - men københavnerne skal selv hjælpe til med at holde affaldsdyngerne i skak.

Sommeren står for døren. Samfundet er ved at genåbne, temperaturen stiger - og nu springer affaldet ud.

For i takt med, at vejret bliver egnet til udendørs ophold, så stiger affaldsmængden i de københavnske gader voldsomt.

Københavns Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at man efter længere tids nedlukning nu er oppe på fuld styrke med affaldsbekæmpelsen - og i den forbindelse har de en indtrængende bøn til de mange, som bruger byen - de kan nemlig hjælpe til.

- Vi har været nødt til at lytte til anbefalingerne og løbende vurdere behovet for mere renhold holdt op imod risikoen for smitte blandt medarbejderne. Heldigvis er coronasituationen blevet markant forbedret på det seneste. Efterhånden som byen åbner mere op, stiger behovet for renhold, og derfor er vi tilbage i fulde omdrejninger. Vi har et lille efterslæb, som vi forventer at have indhentet inden for kort tid, siger Helene Vinther Seidler, der er driftschef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Færre - men større - affaldskurve

Sidste sommer vedtog politikerne i Teknik- og Miljøudvalget en række målsætninger for, hvor ren byen skal være. Og i forlængelse af det kommer udskiftningen af byens runde affaldskurve. De nye bliver større - men til gengæld bliver der færre af dem.

I en pressemeddelelse oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen, at 840 runde affaldskurve skal erstattes af minimum 330 såkaldte pizzakurve. Selv om der bliver færre kurve, så øger udskiftningen  affaldskapaciteten i kommunen med mindst 7 procent. Men det stiller øgede krav til byens indbyggere og gæster..

- Færre affaldskurve betyder, at københavnerne nogle steder skal gå 10-20 meter ekstra for at komme af med deres affald.

- Pizzakurven kan så til gengæld rumme mere affald, den har låg, så fuglene ikke kan snappe affald op af den, og så kan den maskintømmes. Jeg er sikker på, at københavnerne vil opleve udskiftningen som en opgradering, siger Helene Vinther Seidler i pressemeddelelsen.

Fyldte containere

Og nu hvor foråret er ved at være over os - og sommeren så står for tur - så bliver der mere trængsel på byens populæreste udendørssteder. Her vil der blive opsat midlertidige affaldscontainere. De kan så også hurtigt blive fyldt - og igen er der så brug for lidt hjælp fra borgerne.

- Når vejret bliver rigtig godt, er der områder, hvor både affaldskurve og containere bliver fyldt ekstremt hurtigt. Det er vi selvfølgelig opmærksomme på, men vi er afhængige af, at københavnerne hjælper os. Hvis containeren er fyldt, opfordrer vi til, at man enten tager affaldet med sig og finder en tom container, eller at man stiller affaldet ved siden af den fyldte container. Gerne i en lukket pose, så fuglene ikke spreder det, siger Helene Vinther Seidler.

Brug toiletterne!

Ud over arbejdet med affaldskurvene, så har vinterens afslutning også betydet, at der er åbnet flere muligheder for at komme på toilettet.

I løbet af påsken åbnede Københavns Kommune 20 parktoiletter og pissoirs, der hidtil har været lukket på grund af manglende frostsikring. Toiletterne på Nørreport Station har foreløbigt reduceret åbningstid indtil udgangen af april, hvorefter de åbner som normalt, og toiletterne på Amager Torv er åbnet med tiltag, der skal sikre god corona-afstand. 

Københavns Kommune understreger, at alle toiletter og pissoir rengøres oftere end normalt af hensyn til risikoen for smittespredning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik