Københavnske barer og restauranter genindfører krav om coronapas

To københavnske restaurationer har valgt at genindføre coronapasset, på trods af at det ikke er et krav fra myndighederne.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag anbefalede Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, at politikerne genindfører kravet om coronapas.

- Sundhedsfagligt ser jeg det som en mulighed på caféer, restauranter, koncerter og natteliv. Det vil være en god idé på dette tidspunkt, siger Søren Brostrøm til TV 2. 

Men selvom der fra politisk side endnu ikke er nogle skærpede restriktioner, så har to københavnske restaurationer frivilligt valgt at tage konsekvensen af den stigende coronasmitte.

De genindfører nemlig coronapasset, der dokumenterer, at passet ejer er enten vaccineret, testet eller har haft corona indenfor det seneste halve år.

Det drejer sig om restaurationerne PS Bar & Grill og Sebastopol. Det skriver de på henholdsvis deres hjemmeside og i en pressemeddelelse. 

- Det gør vi for at passe på vores gæster og personale og for at begrænse spredningen af coronavirus i samfundet, står der på PS Bar & Grills hjemmeside.

PS Bar & Grill skriver, at når gæster ankommer til restauranten, så vil de blive bedt om at fremvise gyldigt coronapas.

quote Vi er skeptiske over for at indføre nye restriktioner på vores virksomheder.

Kristian Nørgaard, Politisk direktør, Horesta

Det kan være fra enten PCR- eller kviktest samt vaccination.

Ligeledes skriver Sebastopol ene ejer og stifter således i en pressemeddelelse: 

-Vi har truffet beslutningen først og fremmest af hensyn til vores gæster, der trygt skal kunne sætte sig til bords og nyde et måltid mad uden at skulle bekymre sig om coronasmitten. Samtidig tager vi også ansvaret for vores personale meget alvorligt. 

- Vi vil hellere være på forkant end på bagkant med udviklingen og lige nu tyder alt desværre på, at det går den forkerte vej med smitten, fortsætter han.

Horesta advarer mod coronapas

Men ifølge brancheorganisationen Horesta, så er det en rigtig dårlig ide at genindføre coronapasset på restauranter og barer.

Et sådant krav vil i Horestas øjne kunne flytte smitterisikoen hjem i de private hjem, når selskabet flytter fra restauranterne til stuerne.

- Vi er skeptiske over for at indføre nye restriktioner på vores virksomheder, som har været enormt hårdt ramt af corona, siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.

Hvis politikerne og myndighederne vurderer, at situationen er så kritisk, at der er behov for at indføre restriktioner som coronapas, så vil Horesta tage det til efterretning, fortæller Kristian Nørgaard.

- Men jeg må også stille det grundlæggende spørgsmål, om det er her, at restriktionerne skal være. Det er jo restauranter og virksomheder med ordnede forhold som plads, ventilation og opsyn.

- Vi skal passe på, at vi ikke fjerner aktiviteten fra virksomheder med de her tiltag og sender aktiviteten eksempelvis hjem i lejlighederne og stuerne, hvor der er helt andre forhold, siger han.

Ifølge Kristian Nørgaard hører Horesta fra andre restauranter eller barer, der overvejer at gøre det samme.

Han bemærker, at der er tale om meget få tilfælde.


Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Sådan skal du affaldssortere

Københavnerne dumper:
Disse ting må du aldrig smide ud

20230320-101929-A-2000x1122ma

Kendt pizzakæde lukker

Vis mere