Når Frederikke besøger Steen på herberget, bliver begge til et stort smil: "Vi er jo bare venner"

Det her er historien om et helt særligt venskab fyldt med glæde, sjov, oplevelser. Og helt sikkert også et par røverhistorier.

Den ene er 25 år gammel og bor i en lejlighed i København.

Den anden er 61 og bor på herberg.

Alligevel kan Frederikke og Steen tale om alt og ingenting. De smiler, pjatter og griner, selvom livet har haft sine op- og nedture for Steen. 

- Jamen, at Frederikke kommer og besøger mig, og vi kan tage ud på tur sammen. Det betyder sgu meget … det må jeg godt sige, ik’?, siger Steen, mens han og kigger på Frederikke.

- Jo, du skal da bare være ærlig, griner Frederikke.

- Ellers så tror jeg ikke, at jeg var kommet ud, siger han.

Gode venner trods store forskelle

61-årige Steen er egentlig uddannet bygningsmaler og arbejdet både på postterminalen i København og på Kongeskibet Dannebrog, men da ryggen ikke kunne mere, mistede Steen også sit job og sin lejlighed på Vesterbro gennem 30 år.

I dag bor han på WeShelters herberg Kollegiet i Valby. Her har han boet i fem år.

For et år siden mødte Steen så Frederikke.

quote For Steen og mig, ja vi skriver jo bare en sms til hinanden og ringer tit sammen i løbet af hverdagene. Vi er jo bare venner, som ses.

Frederikke

Hun havde nemlig kontaktet WeShelter for at gøre en forskel for udsatte og hjemløse. I dag er hun frivillig netværksven med Steen.

Og til trods for alle forskellene på Steen og Frederikke, så er de blevet gode venner. Snakken går, som om de har kendt hinanden altid – og de er venner, som ikke kan holde op med at grine sammen

- Jeg synes, vi kommer ud og laver nogle virkelige hyggelige ting sammen. Vi kan bare tale om alt og ingenting – og der er også plads til lidt røverhistorier, fortæller Frederikke.

Artiklen fortsætter under billedet.

FrederikkeSteen-4_ Frederikke kigger op på Steen
Foto: Kathrine Norsk

En tur på Lagkagehuset

- Nogle gange svinger jeg forbi til en kop kaffe her på herberget, og andre gange ender vi med at sidde fire timer på Lagkagehuset. Og på trods af aldersforskellen og hvad der nu ellers er af forskelle på os to, så er det bare rigtig hyggeligt – og vi kan bare være os selv, siger Frederikke og ser på Steen, som nikker ivrigt.

Frederikke er nyuddannet socialrådgiver og har fået arbejde på Borgercenter Handicap. Men hun har tænkt sig at holde fast i at være frivillig netværksven med Steen.

- I mit job sidder jeg jo som myndigheden over for borgeren, men jeg har egentlig altid gerne ville sidde ved siden af borgeren. Så jeg ville gerne finde noget frivilligt arbejde, hvor jeg kunne det. Så jeg søgte på nettet og fandt frem til WeShelter og muligheden for at blive frivillig netværksven – og tænkte bare FEDT!” forklarer Frederikke og fortsætter:

- For Steen og mig, ja vi skriver jo bare en sms til hinanden og ringer tit sammen i løbet af hverdagene. Så aftaler vi hvilken tur, som vi skal på næste gang. Vi er jo bare venner, som ses. Der er ingen, som bestemmer over os, siger hun.

Lige nu er herberget Steens hjem, men målet er, at han skal videre i egen bolig. Den overgang er dog ofte svær, og ofte flytter ensomheden med, når tidligere hjemløse, som Steen, skal bygge livet op igen et nyt sted – uden familie eller venner til at hjælpe sig.

Men Steen har Frederikke, og når han en dag flytter fra herberget, så vil de to venner fortsætte med at ses – og drille hinanden.  

Spørg Os - Afstemning

_