Organisationer blæser til kamp mod forslag om at indskrænke udeservering

Forslaget om at indskrænke udeserveringen i København skal lægges i graven. Det mener flere brancheorganisationer, som nu kæmper for at råbe politikerne op.

Det skal fortsat være muligt at nyde en kold fra fad under åben himmel på de københavnske restauranter, barer og caféer. Også selvom klokken har passeret 22, og det er hverdag. 

Det mener flere brancheorganisationer, som netop nu kæmper for at råbe politikerne på Københavns rådhus op.

quote Jeg har en forventning om, at det her forslag ikke går igennem i sin eksisterende form.

Torben Rosenstock, direktør, Danmarks Restauranter & Caféer

Et snævert flertal i teknik- og miljøforvaltningen har ellers besluttet at gå videre med planerne om at lukke for udeservering efter klokken 22 i store dele af København. 

Men brancheorganisationerne fornemmer en vaklen hos politikerne, så nu vil de lægge maksimalt pres på beslutningstagerne for at få lagt forslaget i graven.

Restauratører i offensiv

Derfor har HORESTA tirsdag været på gaden og dele foldere ud til 100 udeserveringer med en QR-kode, som man kan scanne, hvis man ønsker at afgive et høringssvar. Forslaget blev sendt i offentlig høring i torsdags og løber de næste 12 uger.

Også brancheorganisationen Danmarks Restauranter & Caféer arbejder hårdt på at kæmpe mod forslaget. De har iværksat en underskriftsindsamling mod forslaget, som 25.040 i skrivende stund har underskrevet, oplyser direktør Torben Rosenstock.

- Jeg har en forventning om, at det her forslag ikke går igennem i sin eksisterende form. At man vil lytte til branchen, og man vil lytte til de mange tusinde borgere, der siger ’det her, det er bare ikke måden at gøre det på’, siger han til TV2 Kosmopol.

Flertal ville lukke ned for udeservering

Det var Socialdemokratiet, SF og Alternativet, der sammen stillede forslaget om et stop for udeservering efter klokken 22 på et møde i teknik- og miljøudvalget mandag den 22. maj.

Siden har Alternativet udtalt, at det ikke er sandt, at de har stemt for forslaget. Ifølge gruppeforperson for Alternativet i København, Birgitte Kehler Holst, stemte partiet kun for at sende forslaget i høring hos københavnerne.

Derudover har Socialdemokratiet også forklaret, at deres ambition har været at lade forslaget komme i høring, så borgere, erhvervsliv og andre parter kan give deres holdninger til kende. 

Netop som HORESTA og Danmarks Restauranter & Caféer tirsdag har gjort i det københavnske gader.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik