Oversigt

Seneste nyt

Flertal vil lukke ned for udeservering klokken 22 i København

Et smalt flertal i Teknik- og Miljøudvalget vil mindske tidsrummet for udeservering i København, så barer og caféer fremover skal lukke ned for udeservering klokken 22.

Det oplyser Astrid Aller (SF), medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til TV 2 Kosmopol. 

SF, Socialdemokratiet, Alternativet og De Konservative stemte for, mens Enhedslisten, De Radikale og Venstre stemte imod, fortæller hun. 

Teknik- og Miljøudvalget skulle mandag aften drøfte et nyt administrationsgrundlag for udeservering, der blandt andet indeholdt flere forslag om at ændre i tidspunkterne for udeservering. 

Udvalget er nu blevet enige om en model, hvor hele byen - bortset fra Metropolzonen, Kødbyen og Nyhavn - skal lukke ned for udeservering klokken 22 fra søndag til torsdag. 

- I SF synes vi, det er fair, at man kan gå i seng klokken 22 på en hverdag og få otte timers søvn inden arbejde, selvom man bor i nærheden af en bar. Søvn er enormt vigtigt for vores sundhed, siger Astrid Aller til TV 2 Kosmopol: 

- Det er ikke fordi, vi lukker nattelivet - folk kan bare gå indenfor. Men vi skal finde en balance, hvor de forskellige måder at bruge byen på kan mødes. 

Forslaget vil nu komme i høring, hvor Astrid Aller forventer "en masse høringssvar", hvorefter forslaget skal behandles i udvalget på ny.