Smittetal er 'skræmmende', siger Københavns overborgmester

Københavns overborgmester opfordrer nu kraftigt til, at alle københavnere begrænser deres sociale liv de kommende uger, efter landets største kommune topper landet målt på smittetryk.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbyggerne i Københavns Kommune skal udvise ekstra omtanke og forsigtighed i den kommende tid.

Sådan lyder beskeden fra overborgmester Lars Weiss (S), der slutter sig til sundheds- og omsorgsborgmesteren Sisse Marie Welling (SF) i at opfordre københavnerne til at minimere deres sociale kontakt, efter smitten med covid-19 er steget i landets største kommune, der nu har det højeste smittetryk i Danmark.

- Selvom vi alle trænger til at slippe for corona, så er vi ikke ved slutningen endnu. Desværre. Tværtimod står vi lige nu over for en skræmmende stigning i smitten, som kræver en ekstra indsats fra os alle sammen for at stoppe smittespredningen, siger Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse.

Firedobling i smittede

På syv dage har der været 786 smittede per 100.000 indbyggere i hovedstaden, viser den seneste opgørelse. Det er en firdobling på fire uger. 

Alene i Københavns Kommune er der registreret 4.939 smittetilfælde, og ifølge kommunen er positivprocenten 4,3. I begyndelsen af december blev cirka 2,5 procent af de testede konstateret smittede.

Københavns overborgmester Lars Weiss (S).
Københavns overborgmester Lars Weiss (S).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Derfor opfordrer overborgmester Lars Weiss (S) borgere i Københavns Kommune til i stort omfang at holde sig hjemme og begrænse den sociale kontakt, så man kun ser få mennesker.

- Intet tyder desværre på, at de mange tiltag har slået igennem endnu. Derfor opfordrer jeg på det kraftigste til, at vi alle sammen strammer os ekstra an og gør alt, hvad vi kan for at begrænse smitten de kommende dage og henover julen. Også selvom det kræver afsavn for mange af os, siger han.

Ifølge kommunen er smitten stigende blandt alle aldersgrupper.

Hver fjerde tilfælde registreret i København

Mens København altså har registreret 4.939 smittetilfælde de seneste syv dage, er der fordelt på hele landet registreret 20.446 smittetilfælde i samme periode. 

Dermed tegner Københavns Kommune, der er den mest indbyggerrige kommune, sig for omkring hver fjerde tilfælde i Danmark.

Det fik mandag aften sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling til at konstatere, at "smitten er ude af kontrol".

- Vi kan desværre se, at antallet af ældre på plejehjem der er smittet er højere end i foråret, da det så værst ud. Vi har gjort rigtig meget - også mere end hvad vi kunne i foråret. Men vi kan desværre bare se, at tallene vokser og vokser dag for dag, sagde hun til TV 2 Lorry.

I København er smitten stigende i alle aldersgrupper. Men den florerer i videst omfang blandt de 10-29-årige, der har en incidens på over 1.000 smittede per 100.000.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

København er ramt af strejke blandt skraldemænd.

Nu kommer der top på affaldet:
Flere hundrede københavnske skraldemænd strejker

Michael Ziegler stamcelledonation

Efter borgmesters opråb:
Interesse for stamcelledonation er eksploderet

Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Vis mere
20230320-101929-A-2000x1122ma

Kendt pizzakæde lukker

20180824-112912-6-1920x1280we

S og SF vil droppe gratis parkering om søndagen i København: "En rigtig dårlig idé"

Vis mere