Oversigt

Seneste nyt

Tog-kaos spreder sig: "Det er et problem, der vokser i takt med, at tiden går"

Problemer med tog, der holder stille på grund af it-fejl, spreder sig til hele landet, oplyser DSB. Ny prognose ventes klokken 12.

Det oplyser DSB til Ritzau. 

- Nu tegner det mere et billede af, at det er hele landet. Det er et problem, der vokser i takt med, at tiden går, siger DSB's informationschef Tony Bispeskov i en melding til Ritzau kort før klokken 11.30.

Omkring klokken 10 oplyste DSB til TV 2 Lorry:

"Der er problemer med de digitale værktøjer, som lokoførerne bruger til at fremføre vores tog med. Vores leverandør er på sagen, og forhåbentligt kan det blive løst inden for en times tid."

Fejlen betyder, at at alle tog kører til deres endestation og holder der, indtil serveren bliver skiftet, oplyste DSB til TV 2 Lorry. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Lige nu holder alle tog stille på grund af en it-fejl
Lige nu holder alle tog stille på grund af en it-fejl
Foto: Signe Julie Andersen / TV 2 Lorry

Det blev i første omgang oplyst, at tog i hele landet var ramt, men så lød det, at det kun var på Sjælland, at fjern- og regionaltog samt S-togene holdt stille. Men nu spreder problemerne sig altså.

Tony Bispeskov oplyser, at han får en ny prognose for, hvornår trafikken kommer op at køre igen klokken 12. Frem til klokken 12 er det umiddelbart ikke forventningen, at DSB kommer op at køre.

Når togene begynder at køre igen, kan det dog tage adskillige timer, før der igen er normal drift, oplyser DSB's informationschef Tony Bispeskov til Ritzau. 

Han råder passagerer til at orientere sig i Rejseplanen.

Informationschefen fortæller, at det er af sikkerhedsmæssige årsager, at man er nødt til at lade togene holde stille.

- Vi har et digitalt værktøj, som er sikkerhedsbærende og er vigtigt for den måde, vi kører togene på. Der er et it-problem i det værktøj.

- Det betyder, at vi af sikkerhedsmæssige årsager er nødsaget til at holde stille med togene, siger Tony Bispeskov.

Det er i et eksternt it-system, at it-fejlen ligger. DSB kan ikke umiddelbart pege på årsagen til fejlen.

- Vi har ikke nogen indikation, andet end at der er tale om en it-fejl på det, siger Tony Bispeskov.

Selv om togene har holdt stille, har DSB forsøgt at få passagerer til nærmeste station.

- Det har været sådan, at vi har forsøgt at køre til nærmeste station med togene, sådan så man kunne holde ind ved perronerne i de tilfælde det er muligt, siger Tony Bispeskov.

DSB har ikke indsat togbusser, da det ifølge DSB ikke er muligt at dække det store behov, og da prognosen er, at togene kører om kort tid igen.