Vejbelægning skal skiftes: Trafikal hovedåre delvist spærret

I løbet af weekenden skal asfalten på H. C. Andersens Boulevard udskiftes, da metroarbejdet har slidt den gamle vej ned. Flere vejbaner vil være spærret.

De store grønne metrohegn er ikke længere synlige overalt i hovedstaden og de nye metrolinjer M3 og M4 kører stort set smertefrit i døgndrift under jorden.

Men nu bliver arbejdet med de nye metrolinjer dog igen synligt over jorden, da metroselskabet skal udskifte vejbelægningen på H. C. Andersens Boulevard i København.

Den trafikale hovedåre løber over Rådhuspladsen i København, og er én af landets mest trafikerede veje, da den forbinder Amager med Sjælland og fortsætter gennem København ud mod motorvejsnettet til Nordsjælland.

I løbet af weekenden kan det i forbindelse med arbejdet derfor være en god idé at finde alternative ruter, da der vil værre færre vejbaner, der er åbne, mens der dog vil være skiltning til omkørselsveje.

Årsagen til arbejdet er, at vejbelægningen er blevet slidt i området omkring krydset ved H. C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade, der tidligere har været inddraget som byggeplads i forbindelse med byggeriet af metrolinje M3 Cityringen, der blandt andet  kører under Rådhuspladsen.

- Belægningen på vejen er meget slidt og skal udbedres, og derfor etablerer vi nu et helt nyt slidlag, som vil gøre vejen ensartet og optimal at færdes på efterfølgende, oplyser anlægschef i Metroselskabet Tom Brændekilde Hansen.

Overstået i løbet af weekenden

Arbejdet på H. C. Andersens Boulevard påbegyndes lørdag formiddasg den 27. juni og forventes afsluttet igen senest mandag den 29. juni klokken 6 om morgenen.

Den mest støjende del af arbejdet finder sted, når den eksisterende del af belægningen skal fjernes. Denne del forvents dog afsluttet allerede lørdag aften.

I forbindelse med arbejdet vil dele af H.C. Andersens Boulevard være afspærret. Der vil dog hele tiden være 1-2 spor farbare i begge retninger, og der opsættes desuden tydelige skilte med anvisninger om omkørsel.

Spørg Os - Afstemning

_