Verdensrekord giver flere fisk i Københavns Havn

København er den by i verden med flest såkaldte fiskebørnehaver. Hele 100 fiskebørnehaver befinder sig nemlig nu under overfladen i Københavns Havn.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Rettelse:
TV 2 Lorry har tidligere skrevet, at den kritisk truede ål er i fremmarch. Det er ikke tilfældet. Ålen er blevet observeret ved fiskebørnehaverne, men det er ikke ensbetydende med fremmarch.

Når du sommerdypper dig i Københavns Havns badezoner i løbet af de næste måneder, bliver det i følgeskab af læbefisk, tangnåle og sågar den kritisk truede ål, der er blevet observeret i havnen.

Forleden kunne TV 2 Lorry nemlig fortælle, at København netop har sat verdensrekord i såkaldte fiskebørnehaver, der bliver sat i vandet for at fremme biodiversiteten i havnen.

Og resultatet af verdensrekorden er simpelthen og helt konkret, at der allerede er kommet flere fisk i havnen.

Det oplyser WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

Fiskebørnehaverne er også kendt som biohuts og fungerer som forrådskammer og skjulested for mindre fisk, hvor de blandt andet kan få føde og være i sikkerhed for større rovfisk i en sårbar del af deres livscyklus.

På den måde skaber fiskebørnehaverne oaser af liv i havnen, som er med til at fremme et rigere og vildere liv under vandet.

I Københavns Havn er der nu 100 fiskebørnehaver, og det er verdensrekord.

- Københavns Havn har ét af verdens reneste havnemiljøer, men sådan har det langt fra altid været. Det er fantastisk, at vi er kommet hertil, men vi skal endnu videre og give positivt tilbage til havnens økosystem. Med fiskebørnehaverne bidrager vi til en vildere havnenatur, flere fisk og bedre biodiversitet i havnen, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Mens fiskebørnehavernes primære opgave er at gavne biodiversiteten under havoverfladen, så kan københavnere observere dem fra vandsiden og opleve et rigere dyreliv i havnen til glæde for eksempelvis lystfiskere.

Om badegæster har det på samme måde, såfremt en ål finder vej til bikinilinjen, det må vi finde ud af senere på sommeren.

Her i indslaget kan du se, da TV 2 Lorry forleden var med til at udsætte fiskebørnehave nummer 100 i havnen. 

København er den by i verden med allerflest fiskebørnehaver. Hele 100 fiskebørnehaver befinder sig nemlig nu under overfladen i Københavns Havn.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere