Køge kridter danseskoene: "Det bringer glæde helt ind i hjertet"

Disse dage står i tangoens navn. Der er nemlig tangofestival i Køge med en masse aktiviteter for de tango-glade.

Fest og farver, men også argentinske toner og passion fylder i Køges bybillede for tiden.  

Og torsdag aften var det blevet Køges borgmesters tur til at kridte danseskoene.

Borgmester Marie Stærke åbnede nemlig TANGOBY KØGE 2019 ved at være den første til at tage en sving op på den argentinske facon.

quote Dans gør noget godt for os. Det bringer glæde helt ind i hjertet

Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune

Inden dansen holdte Marie Stærke en tale i den glædelige anledning, hvor hun blandt andet gav sig tid til at værdsætte dansens indvirkning på mennesker.

- Dans gør noget godt for os. Det bringer glæde helt ind i hjertet, både når vi selv danser, men også når vi ser andre kaste sig ud i de forbudte trin, fortæller Marie Stærke i sin tale.

Hør lidt af Marie Stærkes tale her.

TANGOBY KØGE 2019 afholdes i anledningen af 10-året for den argentinske tango optagelse på UNESCOs liste over verdens kulturarv, men i høj grad også i anledningen af Tangoforeningen i Køges 10 års jubilæum.

quote Jeg er så stolt over, at vi i Køge har en forening, som sætter danseglæde på dagsorden

Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune

At tangoen havnede på UNESCOs liste, er for mange ikke overraskende. Heller ikke for borgmesteren, der beskriver tangoen som meget mere end en dans.

- Den argentinske tango er en kultur, som strækker sig ud over dansegulvet og helt ind hos alle dem, som dyrker det. Derfor er jeg også glad for, at de gode mennesker bag tangoforeningen i Køge har valgt at kaste så store og frivillige kræfter efter at fremme kendskabet til og interessen for den argentinske tango, siger borgmesteren og tilføjer:

- Jeg er så stolt over, at vi i Køge har en forening, som sætter danseglæde på dagsorden.

Festivalen finder sted den 24. – 27. april. Onsdag og torsdag har der blandt andet været gratis street tango i byen. Har du været uheldig at misse disse aktiviteter, så frygt ej. Tangofestivalens aktiviteter tager kun fart fredag og lørdag, hvor der vil være workshops, gratis introtimer til tango, tangoshows med internationale orkestre og selvfølgelig – lidt mere street tango.

Der er dømt tangodage i Køge

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik