Lokal tomat eller vin: Nyt madkoncept mindsker madspild

Bestil og betal de lokale råvarer på nettet, mød op og hent dem torsdag eftermiddag. Et nyt madmarked startede i dag i Køge.

En række borde er stillet op langs den ene side i Tapperiet i Køge. På bordene står smagsprøver, bakker med tomater, flasker med mjød, grøntsager og frugt. 

En kunde kommer hen til et af bordene og spørger, hvor hun kan hente sine varer.

Pia Frøslev Frederiksen, der er gartner ved Urtopia Frilandsurter, kigger ned i sine papirer.

- Du har købt varer af mig, svarer hun med et smil. 

Hun har tomater, chili, urter og chilihonning med på madmarkedet. Varer hun selv fremstiller og sælger på lokale markeder, og som hun nu også sælger via madsamling.dk. 

Her kan kunder gå ind og bestille og betale varer fra lokale producenter - kød, grøntsager, frugt, vin, mjød, æg, mælk og meget mere. Hver torsdag eftermiddag fra klokken 16-18 kan kunderne så komme forbi Tapperiet og hente deres varer og hilse på producenterne. 

Mindre madspild

Idéen bag Madsamling er, at kunderne skal få helt friske varer, og at producenterne samtidig kan nøjes med kun at høste de varer, der allerede er solgt, og derved undgå madspild. 

- For mig er det en kæmpe fordel. Jeg har før haft en stand på Køge Torv, og der skulle jeg have plukket tomater, chili og grøntsager i rå mængder for at sælge. Når jeg så kørte hjem, havde jeg oftest halvdelen med tilbage. Madspild. Her høster jeg kun det, der er blevet solgt på forhånd. Så jeg kører hjem med en tom bil. Det er en fornøjelse, siger Pia Frøslev Frederiksen.

Madsamling i Køge er den 10. af sin slags i Danmark.

Fakta om Madsamling

  • Madsamling startede i 2011 i Frankrig.
  • Der findes 1.040 madsamlinger i Europa.
  • Der ligger 10 i Danmark.
  • 80 pct. af indtægten lander hos producenten, 10 pct. hos værten og 10 pct. hos Madsamling.dk.
  • Kunderne tilmelder sig på madsamling.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik