Coronakrise giver større efterspørgsel på bådpladser: "Aldrig oplevet noget lignende"

En rundringning til flere lystbådehavne i Lorryland viser, at coronakrisen har betydet langt flere henvendelser end normalt.

Coronakrisen har sat tusindvis af danskeres sommerferieplaner på standby, og udlandsplanerne er for mange ændret til en sommer i Danmark.

quote Jeg har været her i 12 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Kenneth Højlund Jensen, Havnefoged, Køge Marina

Det kan man især mærke i lystbådhavnene i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor der både nord og syd for København meldes om øget interesse for at få en bådplads i løbet af sommeren.

Det gælder blandt andet på Køge Marina, hvor havnefoged Kenneth Højlund Jensen fortæller, at man løber lidt hurtigere denne sæson end normalt.

- Vores mailboks er fyldt med folk, der vil have pladser, vi bliver bare lagt ned, fordi folk vil have en bådplads. Jeg har været her i 12 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Folk de står på hovedet af hinanden for at få en bådplads, siger han til TV 2 Lorry.

På Køge Marina er der ifølge havnfogeden flere års ventetid på nogle af bådpladserne, men henvendelserne kommer så hurtigt lige nu, at ventelisterne stiger fra dag til dag.

- Det er jo tydeligt, at de borgere og kunder, vi snakker med, vil have en båd og være i Danmark. Det fylder mere under de tider her. Folk vil gerne have en båd og ud og se Danmark, siger Kenneth Højlund Jensen.

Syd for København er der snart udsolgt

En rundringning til tre havne nord for København - Rungsted, Skovshoved og Espergærde - viser samme billede.

quote Det er helt udenfor, hvad normen er, og det er helt sikkert, at det er på grund af coronakrisen.

Heidi Kondrup Rasmussen, Havnesekretær, Valensbæk Havn

Her lyder det, at man altid har udsolgt, og at der er flere års ventetid - flere pladser går i arv, så det er næsten umuligt at finde en. Alligevel oplever man i år, at der flere henvendelser til en sommersæson uden coronakrise.

Syd for København - i Vallensbæk og Greve - taler de samme sprog. I sidstnævnte får man 15-20 henvendelser om dagen angående ledige bådpladser, hvor der normalt kommer en enkelt.

Begge steder har man stadig ledige pladser tilbage, men der er snart udsolgt, lyder det

- Interessen er stor i år. Det er helt udenfor, hvad normen er, og det er helt sikkert, at det er på grund af coronakrisen. Folk vil holde ferie på en båd i Danmark, siger Heidi Kondrup Rasmussen, havnesekretær på Vallensbæk Havn, til TV 2 Lorry.

Spørg Os - Afstemning

_