Denne sommer sejler TV 2 Lorry fra havn til havn med skonnert fra 1914 - og du kan komme med

TV 2 Lorry besøger 18 havne og ankerpladser, når vi denne sommer sejler hele Hovedstadsområdet rundt i Nationalmuseets skonnert fra 1914, Bonavista – og du har mulighed for at komme med på turen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nationalmuseet og TV 2 Lorry lægger i denne uge sidste hånd på forberedelserne til vores fælles sommertogt langs kysten i Lorryland.

I løbet af sommeren sejler vi sammen med Nationalmuseet fra havn til havn eller ankerplads ombord på det gamle fragtskib, Bonavista.

Sejlturen starter ud ved Holbæk Havn mandag den 29. juni ved Nationalmuseets skibsværft for at blive gjort klar til sejladsen.

Du kan se hele sejlruten i TV 2 Lorrys sendeområde længere nede i artiklen.

Du kan kommed med

På TV 2 Lorrys facebooksside kan du tagge en bekendt, som du gerne vil have med ud på tur med Bonavista.

Vi trækker lod blandt alle i kommentarfeltet.
 

Sejlturen starter klokken 09 fra den havn, hvor TV 2 Lorry har sendt sin udsendelse aftenen før. Man er først i havn i næste by på sejlruten om eftermiddagen - tidspunktet afhænger af vind og vejr. 

Sejlruten findes nederst i artiklen her. 

Konkurrencen kører fortsat. Vinderne får løbende besked på Facebook, hvorefter man modtager nærmere praktisk information. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Ligner sig selv fra 1914

Oprindeligt er Bonavista et rent sejlfragtskib, der blev brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Men efter en tocifret millionrestaurering, henover de seneste 10 år, er der nu også blevet plads til lidt moderne komfort. Der er for eksempel installeret en motor og en opvaskemaskine om bord.

Vi har, ved hjælp af gamle fotos af skibet, restaureret det anno 1914, og så har vi sneget enkelte moderne ting ind, siger Martin Andersen, som er skipper på Bonavista.

Når man kommer ud at sejle med Bonavista, så får man en god oplevelse af, hvordan det har været at sejle i gamle dage, fortsætter han.

Du kan komme med

Vi starter vores sommertogt i Roskilde, og i løbet af uge 27, 28 og 29 lægger vi til ved 18 forskellige havne og ankerpladser langs kysten i vores region. Du kan se sejlplanen nederst i artiklen.

Hver aften, i de tre uger vi er på vandet, sender vi live fra havnepladsen i vores udsendelse klokken 19:30. Her vil der være fortællinger både fra lokalområdet og fra livet ombord på Bonavista. 

Du har også mulighed for at komme med på en af sejladserne, når Bonavista skal videre fra havn til havn. På TV 2 Lorrys facebooksside kan du tagge en bekendt, som du gerne vil have med ud på tur. Vi trækker lod blandt alle i kommentarfeltet.

Sejlturen starter klokken 09 og slutter i en ny havn om eftermiddagen - alt efter vind og vejr. 

Konkurrencen kører i skrivende stund stadig. Vinderne får løbende besked på Facebook, hvorefter de modtager nærmere praktisk information. 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere