Detailbutikker i samlet opråb: Vi er klar til at åbne ansvarligt

En række detailbutikker i Region Hovedstaden har samlet sig i med et opråb til myndigheder og eksperter, i håbet om snart at kunne åbne igen. De mener, at de kan åbne deres butikker på ansvarlig vis.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere butikker samler sig nu med et budskab om at lade dem åbne deres butiksdøre.

Opråbet kommer fra blandt andre Boghandlerforeningen i København K, Kop & Kande på Østerbro, Skoringen i Glostrup samt flere Bog & ide-butikker i området.

Jan Dyrby fra Skoringen i Rødovre Centrum fortæller, at de har været enormt pressede under nedlukningen.

- Det har været ekstremt hårdt. Nu er sommervarerne er på vej, og de skal betales, men vi har haft manglende omsætning i mange måneder. Hvis ikke vi kommer i gang, kan vi ikke betale de varer, der er bestilt til foråret og som vi får ind lige om lidt, siger han til TV 2 Lorry.

Jan Dyrby efterlyser klarhed over, hvornår butikkerne kan regne med at åbne:

- Vi vil gerne vide, hvornår vi kommer i gang, så vi kan vide, hvornår vi får vores omsætning igen, siger han.


Frygter konkurser

Direktør i brancheorganisationen Dansk Detail, Jens Birkeholm, taler på vegne af over 2000 butikker i organisationen, og han frygter, at på det trods af kompensationsordningerne vil have store konsekvenser for mange butikker, hvis de ikke snart får lov til at åbne:

- Vi vil se butikslukninger, vi vil se folk der går konkurs, og vi vil se medarbejdere og unge mennesker, der mister deres job. Det er lige ud af landevejen, men det er desværre det, der kommer til at ske, hvis der ikke snart sker noget, siger han til TV 2 Lorry.

- Det er virkelig en alvorlig situation, siger direktør i brancheorganisationen Dansk Detail, Jens Birkeholm, som taler på vegne af over 2000 butikker i organisationen.
- Det er virkelig en alvorlig situation, siger direktør i brancheorganisationen Dansk Detail, Jens Birkeholm, som taler på vegne af over 2000 butikker i organisationen.
Foto: Amanda Goth / TV 2 Lorry

Jens Birkeholm fortæller, at tøjbutikkerne i januar måned solgte for 73 procent mindre end de plejer, og skobutikkerne havde en tilbagegang på 95 procent:

- Det er virkelig en alvorlig situation.

For at undgå tomme butiksvinduer i fremtiden mener Dansk Detail, at butikkerne er klar til tage nye og sikre metoder i brug, som vil sikre en forsvarlig genåbning:

- Det er de tre A-er: Afstand, afspritning og afskærming. Det kan vi, det har vi gjort under hele nedlukningen. Det har vi styr på, siger Jens Birkeholm.

Også Jan Dyrby fra Skoringen mener, at de lever op til de krav, der bliver stillet for åbne butikker:

- Der bliver sprittet, målt hvor mange kunder vi har inde hver time, så vi kan sikre os, at der ikke er for mange. Folk er gode til at respektere vores regler. Jeg vil ikke presse på for at åbne vores butikker, hvis det ikke er sikkert. Men vi vil gå rigtig langt for at sikre en forsvarlig åbning for kunderne, siger han.

Kort nyt


Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere