Føtex bruger coronalukket butiks facader til at udstille varer: "Det er uartigt"

- Jeg kan godt forstå, at det opfattes som respektløst, siger Salling Groups direktør, Peter Bang.

Langs facaden på 73-årige Jørgen Blume Jørgensens nedlukkede butik, Ballerup Guld Sølv og Ure, står palle efter palle med varer fra den Føtex, der ligger på den anden side af gangen i Ballerupcenteret.

På butiksejerens nedrullede jerngitter hænger prisskilte med tilbud på de mange plastikkasser, Føtex udstiller foran butikken.

- Jeg synes, at det er urimeligt, uartigt og en mangel på ordentlighed, at en stor kæde som Føtex, der har kronede dage, udnytter pladsen foran facaderne på de lukkede butikker, siger han.

Føtex i Ballerup har benyttet den ekstra plads i centeret "længe", men mandag eftermiddag fik Jørgen Blume Jørgensen nok.

Derfor lagde han et billede og en video på Facebook, hvor han gav udtryk for sin frustration.

Opslaget er siden blevet delt mere end 1000 gange.

- De mindre erhvervsdrivende kæmper en hård kamp for at komme igennem coronakrisen, og vi mister omsætning hver dag.

- Nabobutikken, der også er lukket, sælger tøj, og lige på den anden side af deres facadevindue har Føtex valgt at reklamere for netop tøj. Er det rimeligt? Det synes jeg ikke, siger butiksejeren.

Føtex vil gøre mere plads til kunder

En anden borger har kontaktet Føtex på Facebook. Her efterspørger han mere situationsfornemmelse fra supermarkedet.

Føtex svarer, at man tager henvendelsen alvorligt, og at centergangen er tømt, inden der åbnes for kunder i morgen. Det bliver dog slået fast, at Føtex har haft "alle godkendelser til at bruge centertorvet".

Derudover bliver det pointeret, at varerne er placeret på gangen for at gøre mere plads til kunderne i butikken.

Direktøren i Salling Group, som Føtex er en del af, har på Twitter kommenteret sagen.

- Den adfærd fra Føtex i Ballerup er på ingen måde i orden. Jeg kan godt forstå, det opfattes som respektløst. Der er taget hånd om det, skriver Per Bank.

Jørgen Blume Jørgensen har ikke tænkt sig at have et horn i siden på 'genboen', når butikkerne åbner igen.

- De ansatte i butikken er jo søde og rare mennesker, men det ændrer ikke ved, at vi kommer til at have et efterslæb længe efter, vi åbner op igen, og Føtex gør ikke den opgave nemmere ved at bruge vores butiksfacader som reklamesøjler for dem selv.

Det har mandag aften ikke været muligt at komme i kontakt med Ballerupcenteret.

15 anmeldelser og tre sigtelser for ulovligt åbne forretninger

En række erhvervsdrivende havde inden mandag givet udtryk for, at de ville genåbne mandag i protest mod regeringens og sundhedsmyndighedernes regler og vejledninger.

Det har nu ført til flere sigtelser.

- Vi har modtaget 15 anmeldelser om erhvervsdrivende, der har brudt de nuværende restriktioner, hvoraf en af dem er blevet sigtet, siger Kim Erik Hansen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiet, til TV 2.

Derudover er der to tilfælde, hvor en patrulje har spottet en åben butik, der har ført til sigtelser, oplyser vicepolitiinspektøren, mens han tilføjer, at tallene er fra klokken 15.

Sagerne bliver i øjeblikket undersøgt af politiet i de respektive politikredse, og det forventes, at antallet af sigtelser stiger i løbet af dagen. i takt med at sagerne behandles.

Spørg Os - Afstemning

_