Farlige cykelstier skal kortlægges - og du kan hjælpe

Cyklistforbundet vil kortlægge de strækninger, der gør turen på cykel til en utryg oplevelse. Indberetningerne videregives til politikerne.

Utryghed er en af hovedårsagerne, når cyklister holder op med at cykle.

Det skal der gøres noget ved - ja faktisk skal der laves om på det, mener Cyklistforbundet.

Derfor har de iværksat en kampagne, der skal få folk til at indberette strækninger eller områder, hvor forholdene for cyklisterne gør det til en utryg oplevelse at benytte sig af jernhesten.

Det kan være alt fra dårlige cykelstier, manglen på cykelstier, risikable trafikkryds eller huller i vejen.

Med indberetningerne opretter forbundet et interaktivt kort, så andre cyklister kan advares om steder i trafikken, hvor man skal være ekstra opmærksomme eller sågar undgå.

Du kan se kortet med indberetninger og zoome ind på dit område længere nede i artiklen.

Det sker som led i Cyklistforbundets seneste initiativ for at bedre cyklisternes trafiksikkerhed - et udspil, de har navngivet Cykelland.nu.

Forbundet tager senere på året indrapporteringer videre til de relevante politikere. 

- Antallet af alvorlige ulykker i trafikken falder i disse år. Men kun for bilister. Vi ser ikke den samme udvikling i forhold til cyklister og fodgængeres trafiksikkerhed. Det er dybt bekymrende, og det skal vi selvfølgelig have gjort noget ved, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

quote Vi holder op med at cykle, når vi ikke føler os trygge

Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

I hovedstadsområdet er der indtil videre blevet rapporteret omkring 150 indbretninger om utrygge forhold. 

En ny undersøgelse fra  Vejdirektoratet viser, at utryghed er en af hovedårsagerne, når cyklister holder op med at cykle. Cyklistforbundet henviser også til Rådet for Sikker Trafik, der beretter, at hver fjerde forældre er utrygge ved at sende deres børn ud på skolevejene på egen hånd.

- Vi holder op med at cykle, når vi ikke føler os trygge. Vi cykler heller ikke, hvis ikke vi har gode og sikre cykelstier, der binder vores hverdag med uddannelse, job og hente børn i daginstitutionen ordentlig sammen. Vi opfordrer politikerne til sikre flere trygge cykelstier over hele landet, siger Klaus Bondam.

Med sig som ambassadører for udspillet har Cyklistforbundet blandt andet den tidligere klima- og energiminister og EU-kommissær, Connie Hedegaard og meterologen Jesper Theilgaard.

Med udspillet opfordrer forbundet Folketingets politikere til at gennemføre fire konkrete forslag, der skal få flere til at cykle. Forslagene kan du ser herunder:

Cyklistforbundets fire forslag til politikerne:

  • Giv kommunerne lettere adgang til at indføre 30 km/t-zoner på udvalgte strækninger med mange cyklister og fodgængere.
  • Giv 25.000 danskere tilskud til en elcykel.
  • Giv cykelpendlere en skattefordel i form at et særligt transportfradrag for at vælge cykel frem for bil.
  • Opret en national cykelpulje af anselig størrelse for at sikre flere og bedre cykelstier - eksempelvis med 2 kroner til cykelinfrastruktur for hver 100 kroner, der går til bilinfrastruktur.

 

Kilde: Cyklistforbundet


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik