København dropper videoovervågning

Københavns Politi skrinlægger planer om at få flere kameraer op. Erfaringerne fra Strøget viser ingen effekt.

Danskerne er i de senere år er blevet filmet af stadig flere kameraer i det offentlige rum. Men Københavns Politi dropper nu strategien om at udvide overvågningen. Effekten er for lille, lyder det.

De nuværende 40 kameraer på Strøget var oprindeligt kun første etape i et større projekt, der også stilede mod overvågning af værtshusgaderne Vestergade og Nørregade, skriver Berlingske Tidende.

I 2010 meldte politidirektør Johan Reimann ud, at der skulle mobile kameraer op på Nørrebro, som kunne flyttes løbende. Men i dag er der ingen planer om flere kameraer, for effekten er til at overse, lyder det fra politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politis efterforskningsenhed.

- Det er ekstremt omkostningstungt både at få data ind og opbevare dem, og så må vi koldt og kynisk se på udbyttet. Det har ikke nogen præventiv virkning, siger han til avisen.

Ifølge Sven Folager kan politiet bruge det til opklaring af tilfældige ting. Men det er ikke sådan, at videoovervågningen reelt gør en forskel.

Lektor Peter Lauritsen, leder af Forum for Overvågningsstudier på Aarhus Universitet, kalder beslutningen "skelsættende", men han forstår politiet, for udenlandsk forskning viser netop, at man ikke får så meget for pengene.

Borgerrepræsentant for S Lars Aslan Rasmussen ærgrer sig imidlertid og håber, at politiet ændrer holdning.

- Vi ved fra erfaringer fra Glasgow, at massiv TV-overvågning har en præventiv effekt. Det skal stå sammen med andre tiltag, men det virker, siger Lars Aslan Rasmussen, der vil tage sagen op med socialudvalget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik